voetbal2de amateurklasse - Steven SchurmannSK Sint-Niklaas

“Heenronde nog wat extra glans geven”

Sint-Niklaas -

Steven Schurmann speelt met Sint-Niklaas uit bij Mandel United, de nieuwe fusieploeg geboren uit Ingelmunster en Izegem.

“Als je hun resultaat van vorige week bekijkt, zou je denken dat het Manchester United is. Het is weinigen gegeven om met 1-7 bij Rupel Boom te gaan winnen. Misschien is er wel een crisis in Boom maar dan nog komt die monsterscore er niet vanzelf. We zijn nu extra gewaarschuwd, al hadden we dat niet echt nodig. Zelfs zonder dat resultaat van vorige week wisten we goed genoeg dat dit een ploeg is met ervaring uit eerste, tweede en derde klasse. Wij gaan daar zeer behoudend spelen want als je een fusie aangaat volgt er meestal ook wel een kwaliteitsinjectie.”

“Vorig jaar wonnen we twee keer tegen Izegem en het jaar voordien speelden we in vierde klasse tegen Ingelmunster maar die vergelijking gaat niet meer op. Dit is een nieuwe ploeg die barst van de ambitie. Het zou mooi zijn moesten we op de laatste dag van de heenronde onze klassering nog een beetje extra glans konden geven.”

“Ik vind dat we mogen terugblikken op een goede heenronde. We staan tiende en we hadden voor het seizoen ook geen wilde ambities. Dit is een jonge groep waarmee je voor een rustig seizoen wil spelen en af en toe een uitschieter maken. Er kunnen altijd wat punten en komma's verbeteren maar je moet realist zijn. Jonge spelers zoals Sietse Vispoel en Arne Emmaneel komen uit de Wase regio en krijgen van bestuur en technische staf de mogelijkheid zich te tonen. Als je daar dan een ervaren rat zoals Steven Schurmann kan bijzetten dan heb je toch de ideale combinatie?”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio