Grote actie bij motorbende Satudarah: drugs, wapens en geld in beslag genomen

Grote actie bij motorbende Satudarah: drugs, wapens en geld in beslag genomen

Illustratie Foto: BELGAIMAGE

Brussel -

Bij een grootschalige politieactie in het kader van een onderzoek naar de motorbende Satudarah in Nederlands-Limburg zijn zeven personen gearresteerd. Woensdagavond en donderdagnacht vielen de politiediensten binnen in een pand in de Borrekuilstraat in Geleen, waar Satudarah clubavonden organiseert. Er zijn drugs, wapens, munitie, geld en ook motorfietsen in beslag genomen. Aan de actie namen tweehonderd politiemensen deel. De Nederlandse politie maakte de resultaten donderdag bekend.

Er werden in totaal zeven personen gearresteerd. Vijf verdachten werden opgepakt in het kader van een lopend onderzoek van de politie en het openbaar ministerie in Nederland. Vier van de vijf bevonden zich in het clubhuis aan de Borrekuilstraat. Een dertiger werd gevat in een woning in de buurt van hetzelfde pand, waar clubavonden worden gehouden. De vijf mensen worden verdacht van betrokkenheid bij geweldsdelicten, waaronder afpersing en bedreiging, witwaspraktijken en het vormen van een criminele organisatie.

In het pand aan de Borrekuilstraat troffen de agenten een hoeveelheid drugs en een wapen aan. De speurders doorzochten vier andere woningen in Geleen en een huis in Kerkrade. De politie nam daar twee geladen wapens, munitie, een boksbeugel, een taser, een aanzienlijke hoeveelheid geld, zes motorfietsen en verdovende middelen in beslag, net als informatiedragers en materialen, die gebruikt kunnen worden voor de teelt van cannabis.

In het clubhuis was een 24-jarige man uit Venlo aanwezig, die in zijn wagen zwaar verboden vuurwerk had liggen. De aanpak van motorbendes heeft voor de politie, het openbaar ministerie en de bestuurlijke overheden een hoge prioriteit in Nederland, omdat leden vaak op grote schaal betrokken zijn bij criminele of ondermijnende activiteiten inzake wapens, drugs en intimidatie.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees