Veldrijden DRUIVENCROSS IN Overijse

Niels Albert lapt ontmoedigde Jappe Jaspers tijdig op: “Ja, ik heb willen stoppen”

Niels Albert lapt ontmoedigde Jappe Jaspers tijdig op: “Ja, ik heb willen stoppen”

Jappe Jaspers (l) met ploegmaats Tim Merlier en Wout Van Aert. Foto: BELGA

Bonheiden / Rijmenam -

Jappe Jaspers hervat zondag de competitie in Overijse. Hij hoopt hiermee een moeilijke periode, waarin hij met het overlijden van zijn grootvader werd geconfronteerd, af te sluiten. “Het klopt, ik heb willen stoppen”, zegt de jongste veldritprof van het land.

Jappe Jaspers probeert recht te klauteren uit een diep dal. De prestaties waren niet wat de jonge prof van Crelan-Charles ervan verwachtte. In de Koppenbergcross beleefde hij een absoluut dieptepunt. “Ik gaf op en liet bij mijn terugkeer in de mobilhome verstaan dat het voor mij gedaan was”, laat de jeugdige ploegmaat van Wout van Aert weken later in zijn ziel kijken.

De korte lijdensweg en het overlijden van zijn grootvader, met wie hij nauw contact had, duwden hem de dagen nadien nog dieper in de put. Er was niet alleen het verlies van zijn vava, ook de herinneringen aan zijn mama, die Jappe op zesjarige leeftijd verloor, kwamen naar boven. “Het was mij op een gegeven moment allemaal te veel.”

Vader Bruno deed al het mogelijke om zijn jongste zoon erbovenop te helpen, maar het was verzorger Paul Roggemans die de oplossing aanreikte. “Hij trok met mij vorige dinsdag naar ploegleider Niels Albert. Wij hadden een bemoedigend gesprek. Nogmaals werd benadrukt dat de ploeg mij geen enkele druk wil opleggen. Het is ook in die optiek dat ik zondag opnieuw aan de slag ga in Overijse. Wat het geeft, zien we wel.”

Begeleider Paul Roggemans is blij dat die stap werd gezet. “Er was met Jappe iets anders aan de hand dan fysieke achterstand. Het zat hem in het hoofd. Het onderhoud met Niels Albert miste zijn effect niet. Wat een grote meneer met de juiste psychologische aanpak. Hij raakte bij Jappe de juiste snaar. Ik kwam met een andere renner naar huis dan ik vertrokken was. Zelf heb ik gemerkt hoe ze nog altijd in Jappe zijn kwaliteiten geloven en bereid zijn het nodige geduld aan de dag te leggen. Daarmee is de klik gemaakt. Jappe heeft nu alleen tijd nodig. Verwacht dus van hem in de Vlaamse Druivencross geen wonderen. Het is al belangrijk dat wij Jappe na drie weken zonder fiets opnieuw in het zadel konden krijgen en hij opnieuw zin heeft in trainen en in koersen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio