Naasten Belgisch slachtoffer terreuraanslag New York maken aanspraak op financiële hulp

Naasten Belgisch slachtoffer terreuraanslag New York maken aanspraak op financiële hulp
Brussel -

De nabestaanden van de Belgische vrouw die overleed bij de terreuraanslag in New York van eind oktober, zullen aanspraak kunnen maken op een financiële tegemoetkoming. De ministerraad heeft daarvoor vrijdag een KB goedgekeurd.

Om een beroep te kunnen doen op de commissie voor financiële hulp aan slachtoffers van opzettelijke gewelddaden en aan de occasionele redders, moet de daad waarvan zij het slachtoffer werden, door de ministerraad erkend worden als een daad van terrorisme. Dat gebeurde vrijdag met de aanslag van 31 oktober op een fiets- en voetgangerszone in Manhattan. Bij die aanslag vielen acht doden, onder wie een Belgische vrouw.

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) benadrukt dat de erkenning enkel gebeurt om de slachtoffers financieel bij te staan. Het gaat geenszins om een inmenging in het beleid van het betrokken land.

Ann-Laure Decadt was met haar moeder en zussen op citytrip in New York toen ze tijdens een fietstocht gegrepen werd door de dader van de aanslag. Ze laat een man en twee zoontjes na.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees