Was steekpartij in carwash Ham doodslag of zelfverminking?

Was steekpartij in carwash Ham doodslag of zelfverminking?

Archiefbeeld. Foto: Photo News

Ham -

Het openbaar ministerie heeft vrijdag in Hasselt zes jaar cel voor een 43-jarige Afghaan, woonachtig in Ham, gevorderd voor een vermeende steekpartij in een handcarwash in Ham. De feiten dateren van 29 juni vorig jaar. Aanleiding zou een gelddiscussie geweest zijn over de uitbating van een carwash. De verdachte gaat voor de vrijspraak.

De veertiger was vrijdag in de rechtbank aanwezig en wees alle schuld van zich af. “Geld? Welk geld? Hij heeft een mes gepakt en zelf in zijn buik gestoken. Ik heb niets gedaan. Zelfverminking”, klonk het. “Daarna ben ik naar een café gelopen met de vraag om een ziekenwagen te bellen”. Het parket zag het anders. “Het Indische slachtoffer had het doel om mee in de carwashzaak te stappen en er ontstond een discussie over 5.000 euro. Er was dus wel degelijk een motief Bovendien bleek dit volgens de buren niet het eerste dispuut te zijn en is de veertiger niet onbesproken gezien zijn uitgebreid strafblad. Dat er geen bruikbaar dna van hem op het mes gevonden is, is niet doorslaggevend. Dat gebeurt wel vaker. Er zijn voldoende bezwaren. Het gaat om ernstige feiten gepleegd door een persoon zonder schuldinzicht”, aldus de procureur.

Twijfel

Advocaat Dimitry Descamps ging resoluut voor de vrijspraak. “Dit is een dun dossier. Er zijn geen getuigen die de steekpartij gezien hebben. Dna niet nodig? Waarom moeten we dan nog een onderzoek doen als de vondst of het uitblijven ervan voor allerhande interpretaties vatbaar is door het openbaar ministerie? Laten we ons dan die kosten maar besparen. Bovendien zijn de verklaringen van het slachtoffer tegenstrijdig. Zo zou mijn cliënt het mes met zijn handen vastgehad hebben, maar  raakte hij zelf niet gewond. En dat tijdens een schermutseling? Verklaar dat maar eens. Straf ook dat de verdachte twee dagen na de steekpartij tal van spullen is komen ophalen in de carwash en naar het buitenland vertrokken is. Als er iets zou zijn, dan is er twijfel en dat speelt in het voordeel van mijn cliënt”.

Vonnis op 22 december.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio