Food

Daar is hij, de avocado zonder pit

Daar is hij, de avocado zonder pit

Foto: Instagram Marks & Spencer

Heuglijk nieuws voor fans van avocado’s: de vrucht bestaat nu ook zonder pit. Je kan trouwens van elk beetje smullen, want de zogenaamde Cocktail Avocado’s van de Britse warenhuisketen Marks & Spencer hebben een eetbare schil.

Het warenhuis is de eerste dit pitloze avocado’s aanbiedt in Groot-Brittannië. De vruchten zijn iets kleiner en smaller dan de welbekende soorten. Ze groeien zonder pit en worden slechts tussen de vijf en acht centimeter lang, waardoor ze eigenlijk meer op augurken lijken dan op avocado’s. Veel honger? Dan kan je deze cocktail avocado’s integraal naar binnen werken. Zowel het vruchtvlees als de schil zijn eetbaar, dus je handen plakken niet vol. Het nadeel? Je moet wel even het kanaal oversteken.

Daar is hij, de avocado zonder pit
De klassieke avocado mét pit

Avocado’s zonder pit zijn niet helemaal nieuw. Ze worden echter gekweekt in Spanje en zijn enkel beschikbaar in december. De kleine oogst is normaal voorbehouden voor de Parijse voedselmarkt, waar ze gekocht worden door chefs. Dit jaar kon Marks & Spencer een deel van de vruchten claimen voor verkoop. Per zakje betaal je 2 pond. Dat is omgerekend 2,30 euro.

Corrigeer