Geflitste bestuurders weten niet meer wie achter het stuur zat en dus spreekt rechter ze maar allebei vrij

Geflitste bestuurders weten niet meer wie achter het stuur zat en dus spreekt rechter ze maar allebei vrij

Foto: Belga

Maarkedal / Oudenaarde -

Omdat niet uitgemaakt kan worden wie van de twee chauffeurs achter het stuur zat van een geflitste wedstrijdauto tijdens de wielerwedstrijd Dwars door Vlaanderen sprak de rechtbank in Oudenaarde beiden op grond van twijfel vrij.

De bvba D’Hondt, eigenaar van de geflitste wedstrijdauto, organisator vzw Koninklijke Sportvereniging Waregem en de overkoepelende wielerorganisatie nv Flanders Classics werden als burgerlijk aansprakelijke partijen mee gedagvaard. Maar gelet op de vrijspraak werd ook hen niets meer ten laste gelegd.

Twijfel

Het was nochtans een flagrante snelheidsovertreding die op 23 maart vorig jaar tijdens Dwars door Vlaanderen in Maarkedal werd geregistreerd: 123 kilometer per uur waar een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur van kracht is. In de auto zaten twee medewerkers van de organisatie die VIP’s rondreden. Om beurten namen ze het stuur over en dat verklaarde ook waarom ze in eerste instantie beiden voor de politierechtbank werden gedagvaard. De twee bestuurders hadden immers aan de politie verklaard dat ze niet meer wisten wie nu precies de snelheidsovertreding had begaan.

De politierechter sprak op basis van twijfel beide chauffeurs vrij. Het parket nam dit niet en bracht de zaak daarom in beroep voor de correctionele rechtbank. “Een vrijspraak zet in dit geval de deur open om een snelheidsovertreding te betwisten”, aldus aanklager Eva Brantegem. Maar ook de correctionele rechter verleent beide chauffeurs de vrijspraak op grond van twijfel.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees