Oudste verdachte ‘Putdekselmoord’ krijgt geen enkelband

Landbouwer Jef V.O. houdt zijn arm voor het hoofd. Foto: bdd

Lille -

Het dossier van de zogenaamde ‘Putdekselmoord’ in Gierle (Lille) is zo goed als afgerond. Dat bleek vrijdag op de raadkamer in Turnhout.

Jef V.O. (56) uit Gierle wordt samen met zijn zoon Marnik verdacht van de moord op huisbaas Paul Boeye uit Sint-Lenaarts (Brecht). Het lichaam van Boeye werd op 4 februari aangetroffen naast een waterput op de boerderij.

Jef V.O. vroeg vrijdag om zijn voorarrest thuis te mogen uitzitten onder elektronisch toezicht. “Als hij een enkelband krijgt, dan moet de zoon, die eerder al is vrijgelaten, verhuizen”, zei meester Walter Damen. “De twee mogen geen contact hebben met elkaar.”

Maar zo ver komt het niet. De raadkamer besliste dat Jef V.O. nog minstens twee maanden in de gevangenis blijft. Zijn aanhouding werd verlengd. Volgens de familie V.O. ging het om een ongeval. De nabestaanden zijn overtuigd van kwaad opzet.

Het dossier is bijna afgerond. Alle verslagen van de deskundigen zitten in het dossier. Alleen een moraliteitsverslag ontbreekt. Een eindvordering van het parket is er nog niet.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio