Drie mannen opgepakt voor diefstal fruitbakken bij veilingen

Drie mannen opgepakt voor diefstal fruitbakken bij veilingen

De bende sloeg ook toe bij Euro Gijbels in Geel. Foto: HO

Hoogstraten / Westerlo / Geel -

Drie leden van een bende die stapelbakken stal bij veilingen en bedrijven, zitten in Turnhout in de cel. Het dossier telt zeventien feiten.

De raadkamer in Turnhout heeft vrijdag de aanhouding bevestigd van de drie Nederlanders. Het gaat om een 39-jarige uit ­Bruchem, een 21-jarige uit ­Zaltbommel en een 31-jarige Hurwenen. Het trio werd in de nacht van zaterdag op zondag onderschept in Westerlo. De eerste, die geseind stond, wordt verdacht van meerdere zware diefstallen en bendevorming. De laatste twee worden enkel verdacht van bendevorming. Een aantal bendeleden is nog voortvluchtig.

In het dossier is sprake van 17 feiten. De bende jatte stapelbakken voor groenten en fruit in grote hoeveelheden. Bij Euro Gijbels verdwenen op 16 juli nog 3.660 bakken, goed voor een waarde van meer dan 14.000 euro.

Op 22 oktober loste de politie nog enkele waarschuwingsschoten toen dieven op heterdaad werden betrapt in de veiling van Hoogstraten. De daders konden toen ontkomen. De bende beroofde de veiling van Hoogstraten meermaals. Ze sloeg ook twee keer toe bij de veiling van Sint-Katelijne-Waver.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio