Jonge truckster (25) in tranen voor rechter: “Ik sta hiermee op en ik ga ermee slapen”

Jonge truckster (25) in tranen voor rechter: “Ik sta hiermee op en ik ga ermee slapen”

De jonge vrouw had de file niet opgemerkt en reed in op de gezinswagen voor haar. “Grove onoplettendheid”, zegt procureur. Foto: vln

Oudenburg / Ingelmunster / Izegem -

Een 25-jarige vrouw uit Izegem moest zich gistermorgen in de Brugse politierechtbank verantwoorden voor haar rol in een dodelijk ongeval op de E40 in Westkerke. “Een grove onoplettendheid met desastreuze gevolgen”, zei de procureur.

Tranen vloeiden gisteren op de politierechtbank in Brugge toen de Izegemse Sharon D. (25) zich moest verantwoorden voor haar rol in een dodelijk verkeersongeval. De jonge vrouw heeft enorm veel spijt van wat er gebeurd is. “Ik sta hiermee op en ik ga ermee slapen. Al wil ik daar zeker niet mee zeggen dat het voor mij erger is dan voor die andere mensen”, zei ze.

Cruisecontrol

Het dramatische ongeval gebeurde in augustus vorig jaar op de E40 in Westkerke. Vrachtwagenbestuurster Sharon D. uit Izegem reed daar toen achteraan op een file in. Ze botste eerst op de auto van de 41-jarige Frédéric Quinet uit het Waalse Ecaussinnes die met zijn partner en haar dochter op weg was naar zee. De man overleed ter plaatse. De vrouw en haar dochter raakten zwaargewond. “Zij zijn nog steeds niet hersteld”, zegt hun advocaat. “Het meisje liep een schedeltrauma op en miste een jaar op school. Het gaat niet goed met dat gezin.”

Sharon reed voor de firma Soenens uit Ingelmunster en merkte de file te laat op. “Het was zonnig en droog weer. Er was een uitstekende zichtbaarheid”, merkte de procureur op. “Door maaiwerken was er een file ontstaan. De vrouw reed op de rechterrijstrook met de cruisecontrol op 90 kilometer per uur en reed zo in op de staart van de file. Volgens de deskundige was er in die omstandigheden een remafstand van honderd meter nodig. Maar ze was onoplettend en reageerde niet. Ze had die file moeten opmerken en is dan ook aansprakelijk voor het ongeval. Het gaat om een grove onoplettendheid met desastreuze gevolgen.”

Zestien operaties

De advocate van Sharon, meester Nina Van Eeckhaut, gaf tijdens haar pleidooi ook toe dat de jonge vrouw onoplettend was. Maar ze pleitte toch om haar geen straf te geven en vroeg de opschorting. “Ze had niet gedronken, was niet met haar gsm bezig en reed niet te snel”, zei meester Van Eeckhaut. “Het was inderdaad een onoplettendheid. En die zal haar voor de rest van haar leven achtervolgen. Ze remde veel te laat en de klap moet verschrikkelijk geweest zijn. Ondertussen heeft ze zelf zestien operaties achter de rug en mag ze haar droom om als vrachtwagenbestuurster te werken, opgeven. Bovendien hakt de gedachte dat zij verantwoordelijk is er bij haar heel hard in. Ze is al zwaarder gestraft dan gelijk welke straf u haar kan geven. Het is voor zaken zoals deze dat de opschorting in het leven is geroepen.”

De politierechter zal zich op 22 december uitspreken, maar gaf wel al mee dat er “in dergelijke zaken enkel maar verliezers zijn”.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees