Een burn-out kreeg haar klein, maar toch haalde Elke (29) podium missverkiezing: “Ik moést wel buitenkomen”

Een burn-out kreeg haar klein, maar toch haalde Elke (29) podium missverkiezing: “Ik moést wel buitenkomen”

Foto: jve

Blankenberge -

Vol goede moed begon ze aan haar campagne in het kader van Miss De Luxe 2018, maar begin september viel ze plots uit met een burn-out. Elke Lenoir (29) vocht terug en mocht op 2 december als bekroning alsnog op het podium pronken tijdens de grote finale van de schoonheidswedstrijd in het Plopsa Theater. Haar voldoening is groot. “Ik kan het alle vrouwen aanraden”, aldus Lenoir.

Miss De Luxe is geen doordeweekse verkiezing die op de lokale pensenkermis wordt georganiseerd. De verkiezing wordt al zeven jaar gehouden en presenteert zich als ‘realistische Miss-verkiezing’, wars van perfecte maten en ideale leeftijd. Iedere vrouw van 18 tot 55 jaar is welkom.

De finale werd op 2 december in het Plopsa Theater in De Panne gevolgd door 700 toeschouwers. Elke Lenoir (29) uit Blankenberge werd tot eerste eredame verkozen na Miss De Luxe 2018 Michaëla Van Campenhout.

Slopend

Voor Lenoir een bekroning van een lange en slopende periode. “Een totale verrassing”, vertelt Lenoir. “Ik heb lang getwijfeld om deel te nemen. Tien minuten voor de inschrijvingen sloten, schreef ik me in. Toen ik effectief geselecteerd werd, moest ik serieus slikken. Als je dan op de verkiezing zelf plots je naam hoort als eerste eredame, is de voldoening groot.”

Lenoir had er een paar bewogen maanden opzitten. In september viel ze ten prooi aan een zware burn-out. En dat midden in haar campagne. “Plots begon ik te huilen op het werk en stopte ik niet meer”, aldus de Blankenbergse. “Van nature ben ik een bezige bij. Ik combineerde mijn job in een woon-zorgcentrum met een bijberoep als groepsverantwoordelijke bij Victoria Juwelen. Maar plots ging het niet meer.”

Ontslagen

Lenoir werd medisch ontslagen en herpakte zich met haar campagne. “Mensen met een burn-out blijven meestal dagen in hun zetel, maar ik moést buitenkomen voor Miss De Luxe. Dat is uiteindelijk mijn redding geweest. Ik ben bijna weer de oude, maar het blijft opletten voor een terugslag.”

Na haar uitzonderlijke ervaring wil Lenoir de vooroordelen over dergelijke Miss-verkiezingen de wereld uithelpen. “Uiteindelijk heb ik er erg veel aan overgehouden. Begin oktober gingen we met alle deelneemsters acht dagen op werkvakantie naar Turkije. De sfeer tussen de kandidates was super. Overal waar we kwamen, waren we één grote familie. Nu nog spreken we regelmatig af.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees