VolleybalLiga A (V) - Frank ThielemanAsterix Avo

“Weerzien met Manon Stragier”

Beveren / Beveren-Waas -

Vanavond is Richa Michelbeke te gast in de Beverse sporthal De Meerminnen. Voor Asterix Avo is het meteen ook een weerzien van Manon Stragier die eind vorig seizoen naar Michelbeke overstapte om daar wel een vaste basisplaats te krijgen.

Intussen is de ploeg van coach Luc Engelschenschilt, één van de revelaties van het seizoen geworden. “En zo wordt de landelijke competitie nog een beetje meer Oost-Vlaams getint”, analyseert Kieldrechts pr-man Frank Thieleman. “Daar zijn we langs de ene kant niet rouwig om. Want als elke Oost-Vlaamse derby straks ook een topmatch wordt, dan zit onze nieuwe sporthal volgend seizoen hopelijk ook steeds goed gevuld.”

De komst van Michelbeke brengt extrasportief alvast een extraatje op. Sponsor DCA uit Beerse komt langs en heeft een extraatje bij voor alle jeugdspeelsters van de club. DCA wil in de toekomst de Asterix-Avo vrouwen ook betrekken in de organisaties van Think Pink en Cliniclowns waar DCA ook zijn schouders onder zet.

“Bij ons werken wel wat vrouwen, maar toch heeft de bouw nog altijd een mannelijk imago. Daarom willen we met onze steun aan Think Pink aantonen dat we ook vrouwen belangrijk vinden”, zegt algemeen directeur Michiel Schellekens. “En het werk van de Cliniclowns willen we ook ondersteunen.”

In die filosofie gaat Asterix Avo graag mee. “Want ook wij willen meer zijn dan alleen een sportclub”, besluit Thieleman.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio