VOETBAL2DE AMATEURKLASSEFC GULLEGEM

Pascal De Vreese: “Mijn werk is hier nog lang niet af”

Pascal De Vreese: “Mijn werk is hier nog lang niet af”

De aanpak van Pascal De Vreese wordt gesmaakt bij Gullegem. Foto: VDB

Gullegem / Wevelgem -

In deze periode van het jaar zitten bestuur en trainers rond de tafel voor het verder- of stopzetten van de samenwerking. Ook bij Gullegem. “Het is mijn bedoeling om hier jaren te werken”, zegt Pascal De Vreese.

Pascal De Vreese heeft het duidelijk naar zijn zin bij FC Gullegem. In korte tijd heeft de ex-Harelbekenaar zijn stempel gedrukt op de ploeg. Zijn aanpak wordt gesmaakt. Meer dan waarschijnlijk blijft De Vreese ook volgend seizoen aan het rood-witte sportieve.

“Met het bestuur staken we al eens de koppen bij elkaar”, zegt de Zwevegemnaar. “Voor 99 procent zijn we het eens geraakt. Hier en daar moet er nog een punt en een komma aan toegevoegd worden. Mijn werk is hier nog lang niet af. Ik zie het zelfs zitten om nog meerdere jaren te blijven.”

“Of ik dan mijn hogere ambities heb opgeborgen? In geen geval, maar alles op zijn tijd. Ik ben Gullegem dankbaar dat ik de kans kreeg om te bewijzen wat ik als trainer in mijn mars heb. Rekening houdend met het budget, kreeg ik van het bestuur carte blanche om mijn kern samen te stellen. Het zou van weinig respect getuigen moest ik na een seizoen mijn biezen pakken. Andere ploegen hebben al eens voorzichtig gepolst, maar ik heb telkens de boot afgehouden. Omdat we ons al meerdere keren in de kijker speelden, staan er ook enkele van mijn spelers in de etalage. Vandaar dat ik zo snel mogelijk duidelijkheid wil, zodat ik mijn kern kan vormen voor volgend seizoen.”

Slappe pudding

Gullegem trekt zondag naar het bedreigde Bornem. Geen leuk vooruitzicht, want op verplaatsing verliezen de rood-witten heel wat van hun pluimen.

“Het is niet normaal dat we op eigen veld de pannen van het dak spelen en buitenhuis ons als een slappe pudding presenteren”, merkt Pascal De Vreese op. “Het kan niet anders of het heeft met het veld te maken. Op ons kunstgras komen onze technische kwaliteiten volledig tot hun recht. Op verplaatsing en op zware en hobbelige velden hebben we het moeilijk. Vandaar dat we voortaan op onze oefenvelden, ook al liggen die er dramatisch bij, zullen trainen.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio