De Kampioenen zoeken nieuwe spelers in Afrika voor derde film

De Kampioenen zoeken nieuwe spelers in Afrika voor derde film

F.C. De Kampioenen 3 - Forever Foto: VRT

Fans van F.C. De Kampioenen kunnen alvast 20 december met stip aankruisen in hun agenda. Dan verschijnt de derde film van het moedige caféploegje in de zalen: F.C. De Kampioenen 3 - Forever. Een beperkt publiek kon de film vrijdag al in avant-première bekijken en zag de hoofdrolspelers één voor één de revue passeren.

Het is al de derde film voor de populaire voetbalploeg die - laten we eerlijk zijn - vooral uitblinkt in verliezen. In het derde hoofdstuk is de ‘aartsvijand’ van de Kampioenen, niemand minder dan Dimitri De Tremmerie, back in business. ‘DDT’ slaagt er op slinkse wijze in eigenaar te worden van F.C. De Kampioenen en zet als eerste werk voorzitter Boma buitenspel. De volledige ploeg wordt aan de kant geschoven voor een jonge - meer getalenteerde - ploeg, maar dat kunnen De Kampioenen natuurlijk niet zomaar laten gebeuren: ze gaan voetballen om terug eigenaar te worden van hun eigen ploeg!

De helden van verhaal beseffen echter dat ze het allesbeslissend potje voetbal niet kunnen winnen en gaan versterking zoeken in Babacouta, een dorp in Afrika waar Pol lang geleden nog voor Artsen Zonder Grenzen heeft gewerkt. Het belooft alvast een bewogen avontuur te worden, vol hindernissen, humor, een race tegen de klok en heel wat dagschotels om de ploeg in ere te herstellen.

De bekende gezichten van de ploeg zijn alvast dolenthousiast, maar zullen ze erin slagen op tijd thuis te geraken met Afrikaanse topspelers om de allerbelangrijkste wedstrijd in hun leven te winnen? Op 20 december kom je het antwoord te weten!

Video: tica

Lees ook: Zin in een Bomaworst? De snack uit ‘F.C. De Kampioenen’ ligt dit weekend ook echt in je frituur

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees