Eerste Trofee Yves De Lausnay uitgereikt

Olivier Deschacht en Noémie Lammertyn zijn Sportman en Sportvrouw van het Jaar in Destelbergen

Voetballer Olivier Deschacht is in de herfst van zijn carrière tot Sportman van het Jaar verkozen in Destelbergen. Een beetje de aflossing van een vroegere schuld, stelde sportraadvoorzitter Geert De Lepeleer in zijn motivatie. Acrogymnaste Noémie Lammertyn mocht voor het derde jaar op rij de trofee van Sportvrouw van het Jaar in ontvangst nemen. Tijdens de twee uur durende kampioenenhulde was de betreurde schepen van Sport Yves De Lausnay nooit veraf. Mieke Mertens mocht voor het eerst de Trofee die de naam van haar partner draagt uitreiken aan Joost Van Outryve, coach van tennisclub Racso.

Kampioenen in Destelbergen en Heusden: ze zijn er in alle maten en gewichten. Van provinciaal over Vlaams tot nationaal en internationaal, telkens individueel en in ploegsporten, ze passeerden allemaal de revue. Dit jaar waren er een stuk minder afzeggingen voor de hulde - het is wel ooit anders geweest - en dat maakte het spektakel en het eerbetoon opnieuw een stuk fijner. Tussen de reguliere trofeeën door was er opnieuw aandacht voor een aantal "speciale" prijzen. Naast de Trofeeën voor Sportverdienste - individueel en in de teamsporten - was er een Lifetime Achievement Award voor reddend zwemster Bieke Vandenabeele, partner van ex-gewichtheffer Tom Goegebuer. 

Trofee Yves De Lausnay

De meeste aandacht ging evenwel naar de pas in het leven geroepen Trofee Yves De Lausnay. Het idee voor deze nieuwe onderscheiding kwam van sportraadvoorzitter Geert De Lepeleer, die de voorbije jaren intensief met de in maart overleden schepen brainstormde over het sportbeleid in Destelbergen. Zo werd er onder meer gezocht naar ondersteuning van positieve coaching, waardoor de allereerste trofee snel een bestemming kreeg bij een verraste tenniscoach Joost Van Outryve, die ook buiten eigen gemeente zijn strepen meer dan verdiend heeft. 

Olivier en Noémie

Het hoogtepunt van de avond was traditioneel de bekendmaking van de laureaten Sportman en Sportvrouw van het Jaar. Anderlecht-verdediger Olivier Deschacht - bijna 37 - was best tevreden met zijn lokale onderscheiding. "Mijn allereerste individuele trofee", klonk het bij de Destelbergenaar die zelf ook gretig gebruik maakt van de sportaccommodatie die de gemeente aan de inwoners biedt. Of het einde van zijn voetbalcarrière in zicht is, liet Olivier in het midden. "Het kan zijn dat het het laatste jaar is, dat hangt af van de bazen. Het zal sowieso een droevig moment zijn want ik ben altijd met voetbal bezig", klonk het. Bij de dames was de keuze nog makkelijker: voor de derde keer op rij was het de immer vrolijke en spontane acrogymnaste Noémie Lammertyn die de glazen trofee in de lucht mocht steken. Ook zij had een primeur mee, want na het WK acrogym in Antwerpen in 2018 houdt haar gympartner Lore Vanden Berghe ermee op, en moet de Destelbergense zo goed als zeker een nieuwe sportieve route uitstippelen.

Morgen ziet u hier het volledige fotoalbum van de sportiefste avond van het jaar in het Jeugd- en Gemeenschapscentrum. 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio