Fit & Gezond

"Deze vijf diëten van de sterren volg je in 2018 beter niet"

"Deze vijf diëten van de sterren volg je in 2018 beter niet"

Foto: Instagram

Een nieuw jaar, een nieuw streefgewicht. Britse wetenschappers maakten een top vijf van populaire celebdiëten die je volgend jaar beter niet volgt. "Klinkt het te mooi om waar te zijn, dan is het meestal ook zo."

The British Dietetic Association (BDA) gaf een lijstje vrij van celebdiëten die je volgend jaar beter niet probeert, omdat ze onbetrouwbaar tot zelfs gevaarlijk zijn, of geen effect hebben. "Als iets te mooi om waar te zijn klinkt, is het meestal ook zo", zegt Sian Porter van BDA.

Raw vegan 

Gwyneth Paltrow en Megan Fox zijn er fan van: vegan en raw food. Veganistisch kan absoluut gezond zijn, maar is zeker geen tovermiddel om veel af te vallen. Enkel koude, ongekookte groenten en fruit eten is zelfs niet altijd gezond. "Voor je lichaam is het veel beter om rauw en gekookt voedsel af te wisselen", schrijft BDA. "Er is geen enkele reden om te geloven dat rauw effectief beter is. Wortelen bijvoorbeeld, zijn zelfs voedzamer als ze gestoofd zijn. Van dag in dag uit koud voedsel te eten, word je ook niet gelukkiger". 

Alkaline

Victoria Beckham is fan van het Alkalinedieet dat melkproducten, vlees, vis, pasta, tarwe en bonen verbiedt, maar chocoladebrownies van zoete aardappel en pizza's met basilicum en artisjok wel toestaat. Bij dit dieet wordt de nadruk gelegd op alkalische voedingsmiddelen die ervoor moeten zorgen dat de zuurtegraad van je lichaam tussen 7,35 en 7,45 pH ligt. Volgens BDA is er geen enkel wetenschappelijk bewijs dat het werkt en hele voedselgroepen uit je voedingspatroon bannen, is sowieso niet gezond.

Voedingssupplementen

Glamourmodel Katie Price bracht onlangs nog een heel assortiment 'shakes' op de markt. De shakes vervangen je maaltijden en zorgen er zo voor dat je heel snel afvalt. Zo'n dieet volhouden is onmogelijk, schrijft BDA. "Het is een manier die kan helpen voor mensen die heel veel last hebben van overgewicht, maar het moet altijd met toezicht van een professional gebeuren." 

Pioppi

'The Poppi diet' is geïnspireerd op het Italiaanse dorpje Pioppi, waar de levensverwachting ontzettend hoog ligt. Het is een Mediterraans dieet dat koolhydraatarme maaltijd combineert met vetten, vis, olijfolie, veel groenten en fruit, een matig gebruik van alcohol en beweging. "Een 'Mediterraans' dieet dat koolhydraten helemaal bant, is op zich al vreemd", aldus BDA. "Het dieet moedigt ook aan om 1 dag per week amper iets te eten en dat is niet gezond."

Ketogeen 

Kim Kardashian en Rihanna zweren bij het ketogeen-dieet. Het is een dieet met heel weinig koolhydraten. "Een dieet met weinig of geen koolhydraten is enorm effectief om het lichaamsvet te verminderen, maar je zal ook wel voortdurend honger hebben en het zal heel wat ongemakken met zich meebrengen zoals slapeloosheid, futloosheid of zelfs een slechte adem." 

 

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees