Alweer niets aan te doen: Van der Poel soleert in afwezigheid van Van Aert naar de zege in Essen

Alweer niets aan te doen: Van der Poel soleert in afwezigheid van Van Aert naar de zege in Essen

Foto: BELGA

Mathieu Van der Poel heeft, weinig verrassend, de veldrit van Essen gewonnen. Dat was de vierde manche in de DVV Trofee. De Nederlander was alweer outstanding en reed solo over de finish. In afwezigheid van Wout van Aert snelde Laurens Sweeck naar een tweede plaats, voor Toon Aerts en Corné van Kessel.

Herbeleef de cross hier!

Geen Van Aert in Essen want de wereldkampioen verblijft dit weekend nog in het Spaanse Calpe. De man uit Lille had de vorige drie edities in Essen gewonnen en dus rook Van der Poel zijn kans om een eerste keer te winnen. Tom Meeusen was de snelste starter maar Van der Poel nam in de eerste ronde meteen het heft in handen. Aerts en Meeusen waren aanvankelijk de enigen die konden volgen op de technische stukken van het drassige parcours.

Meeusen reed even alleen aan kop maar knalde dan tegen een paaltje. Van der Poel pakte dan 15 bonificatieseconden, terwijl Sweeck de kloof overbrugde naar de Nederlander en Aerts. Van der Poel schreeuwde in de derde iets naar zijn mecaniciens. Hij wilde wat minder druk in de banden zodat hij beter door de weides en modderstroken kon, hoewel die fietswissel er nooit kwam...

Een ronde later reed de Europese kampioen een nochtans sterke Sweeck meter per meter uit het wiel. Achter dit duo reden ploegmaats Aerts en Van Kessel op een kleine halve minuut. Sweeck bleef lang aan de rekker hangen maar moest uiteindelijk toch plooien. Van der Poel was daardoor alweer te sterk voor de tegenstand en won voor het eerst in Essen.

De Nederlander blijft ook ruim leider in de stand van de DVV Trofee, voor Lars van der Haar. Sweeck was een uitstekende tweede, Aerts hield Van Kessel van het podium en Van der Haar werd vijfde.

Uitslag:

1. Mathieu van der Poel in 1u00’28”

2. Laurens Sweeck +23”

3. Toon Aerts +42”

4. Corné van Kessel +49”

5. Lars van der Haar +1’04”

Stand DVV Trofee:

1. Mathieu van der Poel in 4u02’55”

2. Lars van der Haar +3’03”

3. Toon Aerts +3’15”

4. Michael Vanthourenhout +4’31”

5. Corné van Kessel +5’19”

Corrigeer