Gemeentebestuur stopt kerstmarkt wegens stormgevaar

Mol - De kerstmarkt op het Rondplein en de Corbiestraat is stopgezet, omdat er in de namiddag een hevige storm wordt verwacht. Standhouders moeten hun activiteiten opruimen en bezoekers moeten de marktzone verlaten.

Er wordt voor zondagnamiddag een storm met windsnelheden tot 85 kilometer per uur aangekondigd. Daarom heeft burgemeester Paul Rotthier (CD&V) van Mol besloten om de Kerstmarkt op het Rondplein en de Corbiestraat met onmiddelijke ingang stop te zetten. Standhouders kregen het verzoek om hun activiteiten te staken en op te ruimen. Bezoekers werden gevraagd om de marktzone te verlaten.

“De gemeentelijke veiligheidscel heeft deze moeilijke beslissing genomen nadat we van de Algemene Directie van het Crisiscentrum een alarmerend weerbericht ontvingen”, vertelt burgemeester Rotthier. “Het bericht kondigde een storm aan van 6 beaufort met rukwinden tot 85 km per uur. Onze kerstmarkt bestaat uit talrijke kleinere tenten en één grotere tent. Volgens de brandweer is het in die weersomstandigheden niet veilig om talrijke bezoekers in en rond die tenten te ontvangen. Bij deze voorzorgsmaatregel primeren de veiligheid van de standhouders en bezoekers. De sneeuwval op zich was geen probleem voor de kerstmarkt, maar met de aangekondigde storm mogen we geen risico’s nemen.”

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio