Vrouw vertelde haar echtgenoot dat ze verkracht was op een dronken avond, toen bleek hij de dader te zijn

Vrouw vertelde haar echtgenoot dat ze verkracht was op een dronken avond, toen bleek hij de dader te zijn

Themabeeld Foto: ss

Een 35-jarige man is veroordeeld voor verkrachting nadat hij zich vergreep aan zijn dronken echtgenote. De twee hadden eerder op de avond ruzie gehad en de vrouw was thuis vertrokken. Enkele uren later kreeg haar man telefoon dat zij dronken was en hij haar moest komen halen. De feiten vonden plaats toen de twee weer thuis waren en de kinderen sliepen.

De rechtbank van het Britse Reading kreeg te horen dat het koppel op weg naar een barbecue van een vriend al ruzie gemaakt had. De vrouw had de avond doorgebracht op café en was stomdronken toen iemand haar vond en haar echtgenoot belde.

Toen ze de volgende ochtend wakker werd, vertelde ze haar man dat ze bang was dat ze verkracht was, waarop hij haar de goede raad gaf ermee naar de politie te gaan. Later zou uit DNA-onderzoek echter blijken dat hij de dader was.

Rechter Alexia Durran vertelde de man dat “in jouw bewijzen aan de rechtbank en in je interview met de politie, je zei dat ze heel dronken was, nauwelijks samenhangende zinnen kon vormen en moeite had met spreken.”

“Je voerde haar naar huis en de onvermijdelijke conclusie van de jury is dat je haar dan verkracht hebt terwijl ze niet in staat was haar toestemming te geven, ten gevolge van de alcohol die ze gedronken had.”

De man werd veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar en kreeg een omgangsverbod opgelegd. De vrouw verklaarde tegenover de rechtbank dat ze zich verraden voelde door de ene persoon in de wereld die ze het meest vertrouwde. “Ze beschreef de totale en diepgaande schok toen ze erachter kwam dat de persoon die verantwoordelijk was, jij, haar echtgenoot was”, besloot de rechter.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees