Duitse televisie verwondert zich over Gents circulatieplan

Duitse televisie verwondert zich over Gents circulatieplan

Foto: ZDF

Gent - Op de Duitse televisiezender ZDF is een reportage uitgezonden waarin het Gentse circulatieplan een grote rol speelt. De Duitsers zochten alternatieven voor het vele vrachtverkeer in West-Europese steden en kwamen uit in Gent, bij het dit jaar opgerichte distributieplatform Gent Levert.

'Wat men in het stadhuis van Gent heeft besloten, kan overal iets in beweging brengen.' Met die conclusie sluit de reportage van het programma Plan B af. Een ploeg van televisiezender ZDF belandde enkele weken geleden in Gent voor een verhaal over stadsdistributie.

Duitsland kampt, net zoals ons land, met een hoge verkeersdruk. Trends in de economie, zoals online shoppen en steeds meer thuisleveren van pakketjes verhogen die druk nog, met files tot gevolg. "Vooral in grootsteden is de enorme hoeveelheid van pakketjes die worden geleverd moeilijk te behappen. Plan B zoekt alternatieven", klinkt het.

De ZDF-ploeg heeft vooral aandacht voor Gent Levert, een distributieplatform dat werd opgericht samen met de invoering van het circulatieplan. In samenwerking met Bubble Post en Bpost werd in de rand van de stad een magazijn opgestart, waar pakketten worden gebundeld.

Klanten van Gent Levert kunnen hun goederen met milieuvriendelijke wagentjes of voertuigen op gas laten leveren, ook binnen het voetgangersgebied tussen 11 en 18 uur, wanneer andere leveranciers niet in de zone mogen rijden.

LEES OOK: Na 20 jaar nadenken: Gent start met eigen stadsdistributieplatform

De reportage is via onderstaande link integraal te bekijken.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio