REACTIES. Van der Poel na demonstratie: “Ik wilde afwachtend rijden maar je kan moeilijk wachten hé”

REACTIES. Van der Poel na demonstratie: “Ik wilde afwachtend rijden maar je kan moeilijk wachten hé”

Foto: BELGA

Er was ook in de Druivencross van Overijse helemaal niets te doen aan Mathieu van der Poel. De Europese kampioen snelde al in de eerste ronde weg en reed de tegenstand op een hoopje op het gladde parcours. “Ik heb me wel geamuseerd”, reageerde de Nederlander na de cross.

LEES OOK: Een kwart ronde en toen was de Druivencross voorbij: Van der Poel rijdt de tegenstand kapot in Overijse

“Het was nog eens een echte cross”, aldus Van der Poel. “Ik heb me wel geamuseerd. Ik wilde eigenlijk afwachtend koersen tijdens de eerste wedstrijdhelft, maar toen kreeg ik een gaatje cadeau. Het heeft dan geen zin om te wachten en dus ben ik mijn eigen ding gaan doen. Dat is op dit parcours misschien ook wel het beste.”

“Als je 30 seconden hebt, ga je automatische je tempo aanpassen aan de rest. Maar je ziet toch altijd af op dit zware parcours. Aan wat ik dan denk? Niet veel. Ik probeer me te blijven concentreren en foutloos te rijden. Daar kom je hier al ver mee”, besloot VdP.

Meeusen: “Dit doet deugd”

Tom Meeusen mocht eindelijk eens mee het podium op dit seizoen. “Dit doet enorm veel deugd”, aldus de ploegmaat van Van der Poel die derde werd. “Gisteren was ik enorm gefrustreerd door de pech en vrijdag ziek worden was vervelend. Vandaag was ik daar wat door, al voelde ik me niet goed in de eerste ronden. We waren ook aan elkaar gewaagd in de strijd om de tweede plaats, dus het was niet makkelijk.”

“In de laatste ronde trok ik door. Daarna viel van Kessel en ik reed over zijn fiets. Lekke band. Ik kon dus niet meer sprinten”, zegt Meeusen, die op stage al voelde dat de benen goed zijn. “Ik voelde me dinsdag en woensdag heel goed. Benen die ik de afgelopen jaren niet meer gevoeld had. Ik had dus echt zin om me nog eens te laten zien want het was de voorbije weken niet zo goed.”

Corrigeer