Lefevere laat Kittel poseren in nieuwe outfit om “hypocrisie” van UCI te benadrukken

Lefevere laat Kittel poseren in nieuwe outfit om “hypocrisie” van UCI te benadrukken

Foto: twitter

Het was een opvallend beeld tijdens de ploegvoorstelling van Katusha-Alpecin: topaanwinst Marcel Kittel poseerde al fier in de (nieuwe) outfit van de ploeg. Nochtans moeten renners de outfit van hun oude club blijven dragen tot 1 januari. Patrick Lefevere gaf zijn ex-sprinter echter de toestemming om nu al in de rode tenue te poseren, naar eigen zeggen “om de hypocrisie van de UCI te benadrukken”.

Na twee jaar Quick-Step Floors besloot Marcel Kittel de ploeg van Patrick Lefevere te verlaten om zo de concurrentiestrijd met die andere topsprinter Fernando Gaviria te ontwijken. Kittel koos voor Katusha-Alpecin en trok mee op trainingskamp in Mallorca. Op de ploegvoorstelling poseerde de Duitser er al fier in de nieuwe outfit, hoewel de renners geacht worden tot 31 december hun oude outfit te dragen.

Pas op die dag lopen immers de contracten pas af volgens de UCI. Tot dan moeten de renners dus hun oude outfit dragen en moeten ze ook blijven rijden op de fietsen van hun oude ploeg. Als ze deze (absurde) regel overtreden, kunnen ze worden beboet door het team dat ze verlaten. Lefevere koos er echter voor om Kittel te laten breken met deze traditie.

“Ik heb hem toestemming gegeven om deel te nemen aan de fotoshoot van Katusha-Alpecin om de hypocrisie van de UCI aan te tonen. Wij moeten hem als Quick Step Floors nog tot 31 december betalen”, schreef Lefevere op Instagram.

Ook de andere nieuwkomers Nathan Haas (Dimension Data) en Alex Dowsett (Movistar) kregen overigens van hun team de toestemming om te poseren in de outfit van Katusha maar alledrie de renners zullen in de rest van de stage wel weer hun oude outfits dragen, conform de UCI-regels. Pas op 1 januari zullen ze ook in hun nieuwe outfit kunnen trainen.

Corrigeer