Ongeloof nadat jonge vrouw (21) sterft in gracht na klap tegen duiker: “Woorden schieten te kort”

Ieper / Langemark-Poelkapelle -

De 21-jarige Louise Ryckeboer uit Langemark is zondagmorgen om het leven gekomen nadat ze met haar wagen tegen een duiker was gereden. De jonge vrouw kwam zo in een gracht vol water terecht. Een landbouwer merkte pas enkele uren na het ongeval het wrak op, met daarin het lichaam van het slachtoffer.

Louise Ryckeboer uit Langemark was in de nacht van zaterdag op zondag op de terugweg naar huis toen het volledig verkeerd liep. De jonge vrouw had net haar vriend afgezet in Westouter en was op de terugweg naar Langemark.

In de Bellestraat in Vlamertinge verloor ze de controle over het stuur van haar wagen en knalde ze tegen een duiker. Haar wagen en de duiker belandden uiteindelijk enkele meters diep in een gracht.

Sneeuw niet de oorzaak

“We kregen iets voor tien uur zondagochtend een oproep binnen”, zegt Geert Lemenu van de Ieperse brandweer. “Een landbouwer uit de omgeving had de wagen opgemerkt in een diepe gracht.”

De brandweer vond in de wagen het levenloze lichaam van Louise Ryckeboer. “Het ongeval was hoogstwaarschijnlijk al enkele uren voordien gebeurd”, vertelt Lemenu. “De sneeuw is volgens mij niet de oorzaak van het ongeval. Hier vielen de vlokken pas vanaf de ochtend.”

Ongeloof

Gisterenmiddag kwamen heel wat mensen hun medeleven betuigen bij de familie van Louise. De jonge vrouw had onder meer heel wat vrienden in de danswereld. Ook op sociale media komen er veel reacties van vrienden en naasten.

“Een nieuwe ster aan de hemel”, “woorden schieten te kort” en “we zijn een van de meest sprankelende personen op deze planeet verloren” zijn slechts enkele van de pakkende berichten. Ongeloof voert de boventoon.

Niet de eerste keer

Het parket van Ieper stelde een deskundige aan om de oorzaak van het verkeersongeval te onderzoeken. Volgens de eerste bevindingen van de deskundige is de wagen van Louise in de bocht van de Bellestraat naar rechts geslipt en zo van de baan af geraakt. Volgens het parket is het niet duidelijk of de weeromstandigheden al dan niet een invloed hebben gehad op het ongeval.

“Het is jammer genoeg niet de eerste keer dat hier een zwaar ongeval gebeurt”, geeft Lemenu nog aan. Enkele maanden geleden kwam de 38-jarige Laurent Notredame uit Abele nog om het leven in dezelfde bochtige straat.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio