Jezus is dakloos en slaapt voor een Brugse kerk

Jezus is dakloos en slaapt voor een Brugse kerk

Bisschop Lode Aerts ging even door de knieën om het Jezusbeeld te bewonderen. Foto: mvn

Brugge -

De Magdalenakerk heeft er een opvallende blikvanger bij: een standbeeld van Christus, uitgebeeld als een dakloze op een bankje.

Het bronzen standbeeld, dat aan de ingang van de kerk staat, is van de hand van de Canadees Timothy Schmalz en draagt de toepasselijke naam Homeless Jesus of Dakloze Jezus. Het werk toont een dakloze, in dekens gehulde man, maar aan de littekens op de voeten is te zien dat het om Christus gaat.

Het gaat niet om de eerste versie van het werk, maar om een replica van een beeld dat sinds 2013 in Toronto staat. Door de voorstelling van Christus als dakloze lokte het werk wat controverse uit, maar desondanks staan er intussen replica’s in onder meer Madrid, Dublin en Washington D.C.

Omdat paus Franciscus zich fan toonde, won het werk aan populariteit. “Ook ik ben fan”, zegt bisschop Lode Aerts, die het werk zaterdag inhuldigde in Brugge. “Het roept christenen op om zich te engageren.”

Het was de vzw Yot die, in samenwerking met de kerkfabriek, het beeld naar Brugge haalde. “Er een vergunning voor krijgen, was niet vanzelfsprekend”, zegt Pieter Vandecasteele, voorzitter van Yot.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees