Eerst nagelnieuwe fietsen, nu zijn werkmateriaal: Raoul kreeg al vijf keer in twee jaar inbrekers over de vloer

Eerst nagelnieuwe fietsen, nu zijn werkmateriaal: Raoul kreeg al vijf keer in twee jaar inbrekers over de vloer

De inbrekers kwamen via de achterdeur binnen bij Raoul Francois. Foto: zvd

Zelzate -

“Het is al de vijfde keer in twee jaar tijd dat ik met inbrekers te maken heb”, foetert Raoul Francois uit de Kleine Landeigendomlaan in Zelzate.

Enkele weken geleden zijn nagelnieuwe fietsen uit zijn werkplaats gestolen en in februari haalden dieven al zijn duur werkmateriaal uit de bestelwagen die op de oprit stond.

In de nacht van zaterdag op zondag probeerden inbrekers eerst om de schuifdeur van de woning open te breken en ze sloegen daarom het glas stuk.

Omdat dit niet lukte, braken ze – wellicht met een koevoet – de achterdeur open.

“Behalve enkele gouden ringen en wat andere kleine spullen is de buit eerder beperkt, maar de schade aan de woning is groot. Onze buurman, die het huis wat in de gaten houdt, belde ons vanmorgen dat er weer inbrekers op bezoek waren geweest. We waren met onze mobilhome een weekendje op stap. Toen we zondagmiddag thuiskwamen, konden we de ravage en de rommel binnen pas echt zien”, getuigt Raoul Francois.

Iets verder in de Rusthuislaan hebben dezelfde nacht ook inbrekers hun slag kunnen slaan.

“Bij mij hebben de dieven met een koevoet een kantelraam geforceerd. Er is alleen geld meegenomen. Maar er zijn camerabeelden waarop zaterdag omstreeks 20 uur twee verdachte figuren met een zaklamp te zien zijn terwijl ze de huizen observeerden. Deze beelden worden door de politie nu onderzocht”, zegt het slachtoffer uit de Rusthuislaan, dat liever anoniem blijft.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees