Voetbal1ste amateurklasseLOMMEL sk 1 - CHÂTELET-FARCIENNES 1

Ook crisissfeer bij Lommel SK

Ook crisissfeer bij Lommel SK

Neven in duel met Lambert. Foto: Raymond Lemmens

Lommel -

Wat een sportieve revanche had moeten worden voor de recente 1 op 9, draaide zaterdagavond uit op een regelrechte blamage. Lommel geraakte in eigen huis niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen hekkensluiter Châtelet-Farciennes en had daar zelfs een gecontesteerde strafschop voor nodig. “Ik probeer mijn spelers zo veel mogelijk vertrouwen te geven, maar het was het gewoon te weinig”, zuchtte Tom Van Imschoot.

Dat een gedeelte van de achterban hem tot kop van jut bombardeerde, was hard aangekomen. “Onze eerste helft was Lommel-onwaardig”, schudde de geplaagde coach het hoofd. “Zo veel afval in ons spel. Ik spreek me er niet over uit of de penalty die we kregen al dan niet terecht was, maar afgaande op ons spel was het een cadeau.”

Tja, een wedstrijd is een momentopname. Niet meer, niet minder. Maar als in die momentopnames een negatieve constante sluipt, verzeil je vroeg of laat in een malaise. Tekenend was de ‘comedy capers-act’ in de lokale defensie die tot de 0-1 leidde. Sterke jongen Manzinga schudde bewaker Ruyssen als een lastige vlieg van zich af en verraste Clepkens met een puntertje. Al wat Lommel daar voor de pauze tegenover stelde, was een kans voor Cauwenberg, een afschamper van Vermijl en een knap, maar nipt overvliegend afstandsschot van Deferm. En toen verdediger Castellana een inzenden met de schouder (en een stukje bovenarm?) afblokte, zag ref Claes daar tot ergernis van de Henegouwers een elfmeter in. De Bruyn zette de strafschop feilloos om: 1-1.

Machteloosheid

Was dat de aanzet tot een betere tweede helft? Aanvankelijk wel, want met de inbreng van Scheelen (bal op de paal) en Vermeiren zorgde Van Imschoot voor meer vuurkracht aan het front. Maar groen-wit kon de kansjes niet verzilveren en naarmate het duel vorderde, werd machteloosheid weer troef. Dit Lommel is toe aan een grondige bezinning en snakt naar de winterstop.

TOESCHOUWERS: 1200.SCHEIDSRECHTER: Claes. DOELPUNTEN: 22’ Manzinga 0-1, 39’ De Bruyn (str.) 1-1. LOMMEL: Clepkens, Renson, Neven, Ruyssen, Cauwenberg, Deferm (74’ Gaethofs), Brebels, Swers (46’ Scheelen), De Bruyn, Vermijl (46’ Vermeiren), Sula. CHÂTELET-FARCIENNES: Minsart, Lella, Afflisio, Kitoko (53’ Lambert), Castellana (90’ Castronovo), Charlier, Thibaut, Khaida, Mvulubundi, Lorenzon, Manzinga (86’ Ladrière). GELE KAARTEN: Lella, Thibaut, Swers, Manzinga, Neven.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio