Voetbal3de amateurklasse bBILZEN-WALTWILDER 4 - HEUR-TONGEREN 0 - Leider Heur-Tongeren laat naaste concurrent tot op één punt naderen

“Competitie ligt weer open”

“Competitie ligt weer open”

Ken Marchal is Joren Paulus te snel af. Foto: Serge Minten

Beverst / Bilzen / Eigenbilzen / Grote-Spouwen / Hees / Kleine-Spouwen / Mopertingen / Munsterbilzen / Rijkhoven / Rosmeer / Spouwen / Waltwilder / Martenslinde / Hoelbeek -

Bilzen-Waltwilder heeft op een overtuigende manier komaf gemaakt met de Tongerse reeks van zeven wedstrijden zonder nederlaag. “De competitie is weer helemaal open”, juichte Eric Eurlings. “We zijn op een slecht moment naar Bilzen-Waltwilder gekomen”, zuchtte collega Steve Hoste na de zwaarste nederlaag van het seizoen.

De eerste 25 minuten ging de wedstrijd goed op en neer met mogelijkheden voor Heleven, Ubachs en Halim. Een mooie collectieve aanval, afgerond door Godard, was het kantelmoment in de wedstrijd. “Toen begonnen we onder stoom te komen”, knikte Isam Fares die voor de tweede keer dit seizoen aan de aftrap stond. “Vanaf de 1-0 werd deze wedstrijd één groot leermoment voor ons”, bewierookte Hoste de opponent. “Bilzen-Waltwilder speelde perfect tussen de lijnen en zocht altijd een voetballende oplossing terwijl wij begonnen te knoeien. Een onnodige fout (strafschopfout van Creemers op Schoubs, nvdr) bij het tweede doelpunt en één iemand die de buitenspelval opheft bij de derde goal.”

Kampioen

Boeken dicht nog voor het uur dus maar de thuisploeg ging niet op de rem staan. Integendeel. Het bijwijlen frivool combinatievoetbal deed het publiek de vrieskou spontaan vergeten. Met zijn tweede van de avond legde Godard de correcte eindcijfers vast. Een perfecte voetbalavond voor de thuisploeg dat Heur-Tongeren nadert tot op één punt. “Als we als ploeg zo verder gaan, zie ik ons kampioen spelen”, sprak de 20-jarige lefgozer Fares met veel branie. Zijn veertien jaar oudere ploegmaat Raf Claes nuanceerde. “De titel zie ik ons niet pakken maar we zitten nu wel in de goede flow voor een mooie terugronde.” In zijn derde wedstrijd op rij onder de lat bleef hij ook voor de derde maal op rij zonder tegendoelpunt. “Dat is het verschil met het begin van het seizoen”, knikte Claes. “Iedereen maakte toen foutjes, ikzelf ook, die keihard werden afgestraft. Dat afval is nu uit ons spel verdwenen.”

“Top vijf is haalbaar”

Lanakenaar Eurlings genoot nog zichtbaar na van de prestaties van zijn jongens. “Niet enkel winnen, maar ook de manier waarop is belangrijk voor mij. Na een wat aarzelende aanloop begon het goed te lopen. Iedereen was op een heel degelijk niveau. Aan de rust, bij een 2-0 voorsprong, heb ik ze gewaarschuwd om niet te nonchalant te worden. Dat hebben ze niet gedaan. We staan nu op één punt van de eerste plaats. De competitie ligt weer helemaal open. Ik wil niet zeggen dat we mee gaan doen voor de titel, maar top vijf moet nu toch zeker mogelijk zijn.”

Voor Heur-Tongeren wordt het deze week wonden likken. “Ik heb de groep zonet al toegesproken”, rechtte Hoste de rug. “Hier gaat zeker niets van blijven hangen. We wisten dat we eens kletsen gingen krijgen. Enkel jammer dat het uitgerekend bij de buren is gebeurd. Ik ga deze nederlaag niet minimaliseren maar zeker ook niet dramatiseren.”

TOESCHOUWERS: 330.SCHEIDSRECHTER: Sbaghi.DOELPUNTEN: 25’ Godard 1-0, 36’ T. Ubachs (str.) 2-0, 57’ Bouhriss 3-0, 86’ Godard 4-0.BILZEN-WALTWILDER: Claes, Weerts, Heleven, Theunissen, Godard (87’ Boosten), Marchal, Swijngedouw, Schoubs, T. Ubachs (89’ El Ghoulbzouri), Bouhriss, Fares (77’ A. Ubachs).HEUR-TONGEREN: Mesotten, Govoni, Camara, Creemers, Paulus, Vanderhoven, Halim (54’ Voets), Vanratingen (74’ Geraerts), Vanheeswyck, Goyvaerts, Di Gregorio (74’ Ketelslegers), Wagemans.GELE KAARTEN: Camara, Goyvaerts.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio