KAA Gent 'sociaalste' voetbalclub van België

KAA Gent 'sociaalste' voetbalclub van België

De KAA Gent Foundation krijgt de prijs voor beste communitywerking van België. Foto: fvv

Gent - De KAA Gent Foundation heeft zaterdagavond van de Pro League de prijs voor beste communitywerking in het Belgisch profvoetbal ontvangen. De organisatie bereikt met tal van projecten meer dan 600 Gentse kansarmen. Daarmee doet ze beter dan alle andere Belgische clubs.

De Buffalo's zijn meer dan voetbal. De KAA Gent Foundation, de vroegere vzw Voetbal in de Stad, werd zaterdagavond bekroond met de titel van 'Pro League + Club Gold'. Het is de tweede keer in vier jaar tijd dat de club de titel in de wacht sleept. 

De communitywerking is verankerd in de wijk Nieuw Gent-Steenakker, omvat veertien projecten en bereikt meer dan 600 kansarme mensen. De organisatie, geleid door community manager Wim Beelaert, stelde in oktober haar beleid voor de komende jaren voor met een lijvige publicatie. Zo wil de Foundation werken aan een betere toegankelijkheid van de Ghelamco Arena voor mensen met een beperking en meer allochtonen aanspreken. "Maar vooral willen we onze huidige organisatie verstevigen", zegt Beelaert. "We zijn op korte tijd enorm gegroeid. Maar we blijven een organisatie met slechts vijf betaalde personeelsleden."

Meer dan ziekenhuisbezoeken

De KAA Gent Foundation steunt op een samenwerking tussen Stad Gent, het OCMW, Gent-Stad in werking en de Supportersfederatie. Het budget van de organisatie is in enkele jaren gestegen tot 511.000 euro per jaar.

"We hebben voor de communitywerking van de Buffalo's gekozen omdat ze een duurzaam beleidsplan hebben, nauw samenwerken met andere organisaties en aandacht schenken aan de lokale context", zegt Stijn Van Bever, manager bij de Pro League. "Het sociaal engagement van voetbalploegen beperkt zich vaak tot klassieke liefdadigheid zoals ziekenhuisbezoeken. KAA Gent is een voorbeeld van hoe het echt moet." 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio