Gemengde reacties op eerste editie

Bezoekers kerstmarkt Vredeplein: “Jammer van vroege sluitingsuur”

Bezoekers kerstmarkt Vredeplein: “Jammer van vroege sluitingsuur”

De kraampjes op de kerstmarkt op het Vredeplein zijn ’s avonds allemaal dicht. “En dat terwijl een kerstmarkt dan maar goed begint”, klinkt het. Foto: lds

Aalst -

Op het Vredeplein staan voor het eerst kerstchalets en daar is de lokale horeca gelukkig mee. Veel stadsbezoekers vinden het echter jammer dat de kramen 's avonds allemaal dicht zijn.

Het voorbije weekend en 16 en 17 december vormt het Vredeplein mee het decor van een nieuwe kerstmarkt in Aalst. Je vindt er geschenken en hebbedingen van hobbyisten en producten die voor het goede doel worden verkocht. In tegenstelling tot de Grote Markt staan op het Vredeplein weinig tot geen drank- en eetkraampjes. Dat bleken bezoekers jammer te vinden.

Aalstenaar Guy Verhoeven liet zijn ongenoegen blijken: “20.20 uur en alle kraampjes zijn dicht. Dit bewijst nogmaals dat het zonder eet- of drankkraampjes niet lukt. Er moet niet altijd gedronken worden, maar met een kraaltje of krans uit de Hong Kong Store blijven we ook niet gezellig napraten.”

Bij de lokale horeca op het Vredeplein zijn de reacties dubbel. “Voor iedereen is dat verschillend: van mij zouden er wel drank- en eetstandjes mogen staan volgend jaar”, zegt Frank Yang van Café Vredeplein. “Ik ben op dit moment blij dat de stad het initiatief heeft genomen om op het Vredeplein kerststalletjes te zetten. Het is leuk dat er meer passage is. Het enige dat ik mis, is een streepje muziek.”

“Het is tof dat de stad de wintermarkt heeft uitgebreid naar het Vredeplein”, aldus Elsie De Schrijver van Bowling The New Cat. “Ik vind het alleen heel jammer dat de kraampjes verplicht zo vroeg moeten sluiten en dat ze er uitgerekend met de kerstdagen niet meer staan. Van mij mogen er mensen met eten en drinken staan”, zegt ze ook. “Volk trekt volk.”

“Voor mij hoeven er geen drank- en eetkraampjes bij te komen: zo komen de klanten tenminste langs bij de horecazaken op het Vredeplein”, vindt Cindy Podevyn van brasserie Bien Soignée. “Mensen die de drukte willen opzoeken, komen het best aan hun trekken op de Markt”, vult Olivier Le Comte van wijnbar Piazza aan. “Op het Vredeplein zijn juist meer horecazaken dan winkels, daarom is deze formule met geschenkkramen een goede keuze.”

Schepen van Economie Katrien Beulens (CD&V) reageert: “Op de Grote Markt zijn de prijzen voor standhouders veel hoger dan op het Vredeplein. Op het Vredeplein is dan ook bewust gekozen voor geschenken omdat dit een goede combinatie is met de horeca op het plein. Of de openingsuren kunnen opschuiven, moet geëvalueerd worden en hangt af van de interesse die er dit jaar wordt getoond.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio