Rijstrook op de R40 in Gent afgesloten door slipgevaar

Gent - Een rijstrook van de Charles de Kerchovelaan, op de R40 in Gent, is maandag afgesloten door de politie. Er kwamen verschillende meldingen van wagens die bij het omhoog rijden begonnen achteruit te glijden.

De hevige sneeuwval zorgt maandag voor een zeer zware ochtendspits op de weg in Gent. De situatie op de weg is ook gevaarlijk. Rond 10 uur had de politie al "verschillende verkeersongevallen" gerregistreerd, zegt een woordvoerder.

"Het gaat voorlopig enkel om ongevallen met blikschade. Er zijn geen lichamelijke letsels gemeld", klinkt het. Eén rijstrook van de Charles de Kerchovelaan, aan de R40 vlakbij het Citadelpark, is wel afgesloten door de politie.

"Er kwamen verschillende meldingen van auto's die wegslipten bij het naar boven rijden. Ze gleden in de richting van geparkeerde auto's aan de kant van de weg. Om schade te vermijden is de rechterrijstrook afgesloten", zegt de politie.

Op verschillende stukken van de R40 en de grote invalswegen naar Gent is het maandagochtend dan ook lang aanschuiven. Het openbaar vervoer heeft het ook moeilijk. "Het gaat momenteel overal moeilijk, niet alleen in Gent of in Oost-Vlanderen. Over het hele net zijn er vertragingen die behoorlijk kunnen oplopen", zegt een woordvoerder van De Lijn.

Ook rond de omgeving van Dampoort worden zware problemen gemeld op de weg.

Een online filemeter van gps-fabrikant TomTom, die zich baseert op live data van gps-toestellen en met internet verboden auto's, gaf rond 10 uur maandagochtend een traffic level aan van 173 procent. Op een normale ochtendspits ligt dat rond de 50 procent.

Zo zag de situatie eruit rond 10 uur:

Ondanks de zware sneeuwval waren maandagochtend in Gent toch nog redelijk wat fietsers te zien die de sneeuw trotseerden. Twee fietspadstrooiers van de Stad Gent zijn op de baan om zo veel mogelijk van de 'prioritaire fietspaden' sneeuwvrij te proberen maken.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio