Celebs

Victoria’s Secret model maakt statement: “Ik wil mijn kleren niet meer uitdoen voor een leeg doel”

Victoria’s Secret model maakt statement: “Ik wil mijn kleren niet meer uitdoen voor een leeg doel”

Foto: Isopix

Adriana Lima (36) is ongetwijfeld een van de meest bekende Victoria's Secret-modellen, maar zomaar uit de kleren gaan voor een sexy fotoshoot of filmpje wil ze niet langer doen. Op Instagram deelde ze ook waarom dat het geval is. "Hoewel ik in het verleden wel veel dergelijke opdrachten heb gedaan, is iets in mij geknapt toen een vriendin me vertelde dat ze zich ongelukkig voelde over haar lichaam."

Adriana Lima is al jaren een van de boegbeelden van Victoria's Secret en de keren dat ze al in sexy fotoshoots of in ondergoed op de catwalk te zien was, valt dus niet meer op enkele handen te tellen. Toch heeft ze nu een drastische beslissing genomen. Zo zal ze niet langer gratuit uit de kleren gaan en toen er een aanvraag binnenkwam om mee te doen in een sexy filmpje, kregen de makers dan ook een njet te horen. 

Leeg doel

In een post op Instagram legt ze uit waarom. "Ik kreeg een telefoontje met de vraag of ik wou meewerken aan een sexy filmpje dat op sociale media zou verschijnen. Hoewel ik in het verleden wel veel dergelijke opdrachten heb gedaan, is iets in mij geknapt toen een vriendin me vertelde dat ze zich ongelukkig voelde over haar lichaam. Het deed me nadenken en ik kwam tot de conclusie dat ik iedere dag als ik wakker word, ik meteen bezig ben met hoe ik er uitzie." 

"Tegelijkertijd realiseerde ik me dat de meerderheid van de vrouwen wakker wordt en zich weer in dat keurslijf moet proberen wringen dat hen wordt opgelegd door de maatschappij, sociale media en de modewereld", klinkt het nog. "Dat is geen leuke manier om in het leven te staan en is fysiek en mentaal ongezond en daarom besloot ik om een verandering door te voeren. Ik wil mijn kleren niet meer uitdoen voor een leeg doel."

Oppervlakkig

Daarnaast deelde ze een foto van een tekst waarin ze onder meer nog aanhaalt dat ze "de enorme druk" om er goed uit te zien beu is en niet langer met "oppervlakige waarden" geconfronteerd wil worden. Er wordt dan ook gedacht dat het Braziliaanse model niet langer met Victoria's Secret zal samenwerken, ook al is ze 18 jaar bij hen aan de slag en kondigde ze eerder aan dat ze zou afzwaaien als ze 20 shows had gelopen. Zo volgt ze ondertussen Victoria's Secret-baas Ed Razek en talloze ondere modellen gelinkt aan het label niet langer op Instagram.

 

??I had received a call for the possibility of filming a sexy video of me to be posted and shared in social media. Even though I have done many of this type, something had changed in me, when a friend approached me to share that she was unhappy with her body, then it made me think.... that everyday in my life, I wake up thinking, how do I look? Was I going to be accepted in my job? And in that moment I realized that majority of woman probably wake up every morning trying to fit in a stereotype that society/socialmedia/fashion etc imposed.... i thought that’s not a way of living and beyond that.... that’s not physically and mentally healthy, so I decided to make that change..... I will not take of my clothes anymore for a empty cause.....??? #Embraceyouself #natureisbeautiful #naturalissexy #LOVEYOU ???

Een bericht gedeeld door Adriana Lima (@adrianalima) op

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees