Verliest Froome zijn trouwste luitenant bij Sky? Thomas heeft grote ambities en dus: “Ik luister naar andere ploegen”

Verliest Froome zijn trouwste luitenant bij Sky? Thomas heeft grote ambities en dus: “Ik luister naar andere ploegen”

Froome en Thomas tijdens de Tour van 2016. Foto: Photo News

Chris Froome mikt volgend wielerseizoen op de dubbel Giro - Tour, maar zal het in de toekomst mogelijk moeten doen zonder zijn trouwste luitenant. Geraint Thomas heeft namelijk zelf nog een aantal ambities in zijn carrière en denkt daarom na over een vertrek bij Team Sky. Dat zei de Welshman in een interview met BBC Wales.

Thomas begon de voorbije Giro als kopman van Sky naast Mikel Landa, maar moest de race vroegtijdig verlaten na een zware val. Nu Froome de Ronde van Italië rijdt, zit een nieuwe kans er voor de 31-jarige renner niet in volgend jaar. “Ik wil heel graag als kopman naar een paar grote rondes”, aldus Thomas. “Ik wil mij daar volledig op richten en zien hoever ik kan komen. Of dat nu negende, winst, derde of vierde zal zijn. Ik wil dat heel graag proberen voordat ik mijn fiets aan de haak hang.”

Het kopmanschap in de Vuelta lijkt erin te zitten voor Thomas bij Sky, maar die wil meer. “En mogelijk ook in de Tour, wanneer Froome de hele Giro gaat doen. Het is duidelijk dat hij nog steeds als kopman in de Tour zal starten, maar ik zal nu misschien eerder de kans krijgen om er zelf voor te gaan. Ik word er ook niet jonger op. Ik voel me niet oud, maar ik ben nu 31. Waarschijnlijk kan ik nog drie of vier jaar mee aan de top. Ik wil daar het beste van maken.”

En dus is een vertrek bij Sky niet uitgesloten, waar zijn contract in 2018 afloopt. “Ik zeg niet dat ik ga vertrekken, maar ik wil absoluut eens samenzitten en kijken wat iedereen te zeggen heeft. Ik zal zeker luisteren naar de voorstellen van andere ploegen. Trek-Segafredo heeft al interesse getoond, maar zo zijn er nog meer”, aldus Thomas.

Corrigeer