Iconische brasserie in hartje hoofdstad is plots opnieuw geopend

Iconische brasserie in hartje hoofdstad is plots opnieuw geopend

Het interieur werd volledig opgeknapt. Foto: rdb

Brussel -

Tot ieders verbazing zwaaide Emilio Shoaib dit weekend, na maanden sluiting, opnieuw de deuren open van de iconische brasserie Falstaff. De zaak zat al meteen goed vol.

Na een maandenlange sluiting van de negentiende-eeuwse art-nouveaubrasserie Falstaff gingen dit weekend de deuren opnieuw open. De zaak herleefde meteen als vanouds. Achter de toog stond uitbater Emilio Shoaib te glunderen terwijl hij toekeek op alle gerechten die over de toonbank gingen.

“Zoals je ziet is het razend druk”, zegt Shoaib. “De officiële opening volgt pas in januari. Alle communicatie daarrond zal verlopen via AB Inbev.”

Shoaib en de brouwerijgigant, tevens eigenaar van het gebouw, hebben een langdurig conflict achter de rug. Het was die brouwerij die hem in april van vorig jaar nog aan de deur zette en het pand liet leeghalen. Volgens hen liet Shoaib het interieur verkommeren. Klanten reageerden via het internet vernietigend op de kwaliteit van de uitbating.

Het kwam tot een procedure voor de rechtbank waarbij Shoaib aan het langste eind trok.

In december van vorig jaar kreeg de man de sleutels terug, maar binnen zonk de moed hem in de schoenen: AB Inbev was met renovatiewerkzaamheden gestart. De zaak heropenen was toen niet aan de orde. Lange tijd leek er niets te gebeuren, tot afgelopen weekend ineens de deuren openden.

“Zeker tijdens de kerstperiode wilden we al openen ondanks het feit dat er nog wat werk aan de winkel is”, aldus nog de uitbater. “Maar dit zijn voor ons gouden tijden.”

Ook naast de brasserie ging de Monte Cristo opnieuw open. De vroegere salsabar werd destijds ook uitgebaat door Shoaib en eveneens gesloten door AB Inbev. Inmiddels werd voor die zaak wel een andere uitbater aangesteld. Enkel de naam bleef overeind. De zaak werd intussen een mooi café met een grote bierkaart.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees