Mode

Welke schoenen draag je best in de sneeuw? Voor één keer kunnen Uggs wel

België kleurt wit door de hevige sneeuwval van de voorbije uren. Sfeervol om te zien maar als je er te voet door moet, sla je gegarandeerd aan het waggelen. Om nog maar te zwijgen over klamme, ijskoude voeten omdat je schoenen er niet op voorzien zijn of een uitschuiver. BV-stylist Jody Van Geert geeft tips hoe je vlot en veilig stapt.

Jody raadt aan om een voorbeeld te nemen aan de vrouwen die naar het werk pendelen in Londen. “Ze dragen vaak praktische (sport)schoenen onderweg en trekken andere exemplaren aan als ze aankomen”, klinkt het. Een winkeltas met een extra paar schoenen erin is dus zeker geen overbodige luxe.

Net als sneeuwrupsen

“Sneakers -waterafstotend, graag! - kunnen om je een weg te banen door de sneeuw maar ga dan wel voor modellen met diepe groeven in de zolen, dan heb je meer grip. Bij modemerk Les Hommes hebben ze ontwerpen met zo’n groeven. Die fungeren als het ware als sneeuwrupsen. Ga bij voorkeur voor rubberen zolen. Met lederen varianten is de kans dat je begint te glijden aanzienlijk groter.”

Welke schoenen draag je best in de sneeuw? Voor één keer kunnen Uggs wel
Zwarte stapschoenen - Dsquared2 / boots met steentjes - Ugg / zilverenboots - Moon Boot / sneaker - Les Hommes

Vier de winterse look

De stylist vindt dat dit weertje er zich toe leent om je winters te kleden. “Als het sneeuwt, dan is dat maar zo en moet niemand flauw gaan doen over typische winterlooks. In dit weer zijn UGGs, volgens mij, de meest comfortabele keuze. Ze hebben aangepaste zolen en houden je voeten lekker warm. Let wel: draag ze zonder kousen, dan haal je beste effect uit de schapenwol aan de binnenkant. Zin in moonboots? Vooral doen.”

En wat met een hak?

Dat kan in principe wel volgens Jody. “Tegenwoordig heb je bottines met een stevige rubberen hak, zoals gezien bij Dsquared2. Als je niet wil, hoef je er in dit weer dus niet bij te lopen alsof je naar de skipiste trekt. Wist je trouwens dat sommige merken de klassieke hike schoenen onder handen hebben genomen en modieuze alternatieven bieden? Let wel op met pluimpjes en dergelijke aan je schoenen: de kans dat de delicate details in dit weer kapotgaan, is reëel.”

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees