Voor 20.000 euro kan deze spits de uwe zijn

Pascal Gevaert Vesco verkoopt zijn spits, de Vesco. “Ik heb te weinig tijd om hem op te knappen.” Foto: pma

Berchem / Kluisbergen -

In Berchem ligt al meer dan vier jaar een boot langs het jaagpad. De Vesco wordt nu verkocht. “Ik heb echt geen tijd om hem op te lappen”, zegt eigenaar Pascal Gevaert.

Op de Schelde in Berchem, een deelgemeente van Kluisbergen, ligt de Vesco. Een spits van 38 meter lang en 5,04 meter breed.

“Alle spitsen hebben dezelfde afmetingen”, zegt Pascal Gevaert uit Ronse, die eigenaar is van de boot. “Het schip is in Boom gebouwd in 1956. Twaalf jaar geleden heb ik het schip verkocht aan Nederlanders, bijna vijf jaar geleden kocht ik hem terug over van dezelfde mensen. We zijn die dan gaan halen in Lelystad, het leverde een toffe terugreis op. Ik kocht de boot terug met de bedoeling om er studentenkamers in te bouwen en de boot daarna naar Gent te brengen.”

“Het schippersgedeelte zou ik voor mij houden, het ruim is groot genoeg om er mooie kamers in te bouwen. In Gent kan je een boot laten liggen om in te wonen. Maar ik heb veel te weinig tijd om mij ermee bezig te houden. Omdat de Vesco hier nu toch niks ligt te doen, verkoop ik hem opnieuw”, zegt Gevaert.

Vanaf nul opknappen

“Hij ligt hier eigenlijk al te lang, ik denk dat het de bekendste boot van de Schelde is. De Vesco weegt 80 ton, voor 20.000 euro mag hij weg. Dat is de prijs die de boot waard is als oud ijzer. De motor werkt nog, die draait op zulke lage toeren dat je zo’n motor nooit kapot krijgt. Binnen is er wel veel werk aan. Eigenlijk moet je de boot opknappen vanaf nul. Ik moet daar niet flauw over doen. De Nederlanders waren begonnen met hem om te bouwen, maar dat werk is niet goed gedaan. Alles moet eruit om dan op te bouwen vanop de basis. Je kan het schip gebruiken als woonboot. Als je alles zelf doet, vallen de kosten zeker mee. Deze droom moet ik helaas letterlijk laten varen”, besluit Pascal.

Wie de Vesco wil kopen: het schip ligt vlakbij de studio’s van Radio Media in Berchem, Kluisbergen.

Meer info bij Pascal Gevaert op 0476-40.91.81.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees