Grote stroompanne in West-Vlaanderen door sneeuwval

Grote stroompanne in West-Vlaanderen door sneeuwval
Ieper / Zonnebeke / Wervik / Langemark-Poelkapelle -

Door de hevige sneeuwval zitten heel wat huishoudens in West-Vlaanderen momenteel zonder stroom. Door problemen bij twee hoogspanningsposten is er een grote stroompanne ontstaan in verschillende gemeenten.

In de regio Ieper, Diksmuide en Zonnebeke is er sinds 17.15 uur geen stroomvoorziening meer, meldt Belga. De problemen liggen bij hoogspanningsbeheerder Elia, bevestigt die laatste. Ook in Wervik en Langemark-Poelkapelle zitten mensen zonder stroom, zo wordt aan onze redactie bevestigd.

De combinatie van sneeuw en wind heeft ertoe geleid dat de voedingslijnen op twee hoogspanningsposten zijn uitgevallen, aldus een woordvoerster van Elia.

Hoeveel gezinnen er precies door de panne zijn getroffen, is niet bekend. Evenmin is duidelijk hoe lang de hinder nog zal aanslepen.“Normaal kunnen we die hoogspanningsmasten vanop afstand activeren, maar nu is er een visuele inspectie nodig, om zeker te zijn dat de leidingen niet beschadigd zijn”, aldus de woordvoerster van Elia. “Onze ploegen zijn ter plaatse.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees