Hippe kapper knipt gratis daklozen in Genk

Hippe kapper knipt gratis daklozen in Genk. Video: TVL

Genk / Maaseik -

De Maaseikse kapper Sven Bendotti heeft tientallen thuislozen gratis een nieuwe look gegeven. Vandaag is Bendotti samen met zijn team haren komen knippen bij Crème Brûlée. Dat is een inloophuis voor dak-en thuislozen op de welzijnscampus in Genk. De kerstperiode komt eraan en dus wil iedereen er piekfijn uitzien.

Het was maandag erg druk in Bendotti Barbershop toen een dertigtal Genkenaars waren afgezakt om een nieuwe look te krijgen. "Ik speelde al langer met dat idee", aldus bezieler Sven Bendotti. "Een heel goede vriendin doet straathoekwerk in Genk. Ik heb haar erover aangesproken toen we samen op een feestje waren en ze gaf me een heel enthousiast antwoord."  

Crème Brûlée - een inloophuis voor dak- en thuislozen op de Welzijnscampus in Genk - was meteen te vinden voor het initiatief van de barbier. "Het is eigenlijk een plek waar de mensen terecht kunnen voor een tas koffie en een babbel", zegt Chris Ferson van het Veiligheidshuis Genk. "Daarnaast bieden we alsmaar meer ook wat activiteiten aan."

"Het geeft heel veel voldoening, om iets terug te mogen doen voor mensen die het helaas niet al te breed hebben", vertelt Bendotti, die de actie zeker nog eens wil doen. En het resultaat mag gezien worden!

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio