Tom zocht eerst lezers en sponsors en maakte dan zijn stripreeks

Tom zocht eerst lezers en sponsors en maakte dan zijn stripreeks

Tom De Geeter brengt zijn eerste strips op de markt. Foto: vkk

Kortrijk -

Kortrijkzaan Tom De ­Geeter lanceert zijn eerste stripreeks. Hij deed dat via crowdfunding. CGI Buffalo vertelt het verhaal van een half buffel, half man.

CGI Buffalo is de eerste stripverhalenreeks van Kortrijkzaan Tom De Geeter (35). De eerste drie boeken van dit vervolgverhaal werden gedrukt met de hulp van 105 investeerders via een internationaal crowdfunding netwerk. Samen stortten ze 3.600 euro.

“Ik ben graficus van opleiding”, zegt De Geeter. “Maar ondanks andere bezigheden heeft tekenen en schetsen maken me altijd geboeid. Sinds anderhalf jaar ben ik vader en ga ik minder op tournee met de bands waarin ik speel. Het bracht wat vrije tijd om mijn andere passie te beoefenen. Ik zocht honderd mensen bijeen die mijn strips vooraf wilden aankopen via crowdfunding. Ik kreeg zelfs meer respons dan gehoopt en kon aan de slag. En nu zijn ze er. Ik limiteer in de winkel voorlopig het aantal op 250 exemplaren.”

Muziek en film

CGI Buffalo vertelt het verhaal van de half buffel half man Ceegee, die aan extreem geheugenverlies lijdt, maar op zoek gaat naar zijn verleden en naar het doel van zijn bestaan. Door enkele merkwaardige gebeurtenissen in zijn dagelijks leven raakt hij in een neerwaartse spiraal van paranoia en ontgoochelingen. Met de hulp van enkele trouwe vrienden komt hij stilaan dichter bij wie hij is.

Tom De Geeter liet zich voor dit aparte stripboekverhaal inspireren door de plaatsen waar hij speelde, door de artiesten die hij ontmoette en door de vloeren waarop hij sliep. “Ik heb geprobeerd om mij niet te veel te baseren op het gegeven stripverhaal, maar wou het medium op een andere manier benaderen door mijn interesse in muziek en film erin te verwerken.”

De Geeter maakt al twintig jaar alternatieve muziek met de bands Zucchini Drive, Panther, Cavemen Speak of via zijn muzieklabel Marathon of Dope. Hij toerde meermaals in Japan, Canada, USA en Europa.

De strips zijn verkrijgbaar bij Kortom, de zaak die je op donderdag, vrijdag en zaterdag vindt op het Overbekeplein in Kortrijk. Je kan de eerste drie nummers van CGI Buffalo ook via het internet bestellen. Ze kosten dertig euro. Voor meer informatie mail je de auteur via info@marathonofdope.com of surf je naar www.marathonofdope.com.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees