Legendarische drijvende feestzaal is gered en de nieuwe uitbater heeft grootse plannen

Legendarische drijvende feestzaal is gered en de nieuwe uitbater heeft grootse plannen

De Belgium Pier heeft eindelijk een nieuwe uitbater. “Ik weet perfect waar de sterke en zwakke punten van de Pier liggen”, zegt Sebastiaan Defoort. Foto: EDM

Blankenberge -

Het had wat voeten in de aarde, maar de Belgium Pier heeft eindelijk een nieuwe uitbater. Sebastiaan Defoort (29) werkt er al tien jaar en neemt alle aandelen van de vorige concessionaris Francis Vandendorpe over. Defoort wil de negatieve perceptie rond de Pier zo snel mogelijk wegwerken. “We zullen op korte termijn de service en kwaliteit nog verbeteren.”

Na maandenlange geruchten rond de uitbating van de Belgium Pier is de kogel eindelijk door de kerk: Sebastiaan Defoort (29) is de nieuwe uitbater van de feestzaal en neemt alle aandelen over van de vorige concessionaris Francis Vandendorpe. De Pier kwam de voorbije jaren regelmatig negatief in het nieuws door financiële perikelen en rode cijfers. In november werd ook de expo Storms opgedoekt. Defoort werkt al tien jaar in de Pier en wil het gebouw opnieuw op de rails zetten als een van de mooiste feestzalen langs de kustlijn.

“Heft in eigen handen nemen”

“Ik heb het gevoel dat nog maar de helft van de mogelijkheden van dit gebouw benut zijn”, zegt de nieuwe uitbater. “De gesprekken lopen al sinds april, maar door de drukke zomer en aanslepende onderhandelingen kwamen we pas vorige week donderdag tot een akkoord. Ik geloof heel hard in dit verhaal en heb een duidelijke toekomstvisie. Als je die ook effectief wil implementeren, moet je het heft in eigen handen nemen. Na tien jaar weet ik perfect waar de sterke en de zwakke punten liggen.”

Legendarische drijvende feestzaal is gered en de nieuwe uitbater heeft grootse plannen
Foto: jve

De Pier is nog altijd een populaire locatie bij organisatoren van zowel openbare als privéfeesten. Het gebouw is zo’n 4.000 vierkante meter groot. Op korte termijn wil Defoort nog meer investeren in service en kwaliteit. Binnen enkele jaren wordt de feestzaal uitgebreid. Ten slotte plant de nieuwe uitbater vergaderzalen in de ruimtes waar Storms gevestigd was.

“Iconisch gebouw”

“Qua service en kwaliteit zitten we nu goed, maar het kan altijd beter. We willen onze klanten nog professioneler benaderen”, gaat Defoort verder. “Dat we hier een mooi uitzicht hebben, volstaat niet. Het complete verhaal moet van a tot z top zijn. We gaan ook meer inzitten op hospitality en meetings.”

Ondanks de moeilijke periode die de Pier onder de vorige concessionaris gekend heeft, is de uitbating nooit in het gedrang gekomen volgens Defoort. “We hadden geen enkele annulering. De klant heeft nooit iets aan onze service gemerkt. Dat er nu duidelijkheid is over de uitbating, is erg belangrijk. Dat hadden we echt nodig. Het blijft een iconisch en uniek gebouw met een enorm potentieel. Ik ben gemotiveerder dan ooit.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees