Aalstenaars halen goud met animatiefilm ‘Wildebeest’

Aalstenaars halen goud met animatiefilm ‘Wildebeest’

Nicolas Keppens en Matthias Phlips zijn in de wolken met hun eerste plaats: “Dit geeft zin in meer.” Foto: Internationaal Kortfilmfestival Leuven

Aalst -

Matthias Phlips (35) en Nicolas Keppens (28) hebben gescoord op het Internationaal Kortfilmfestival in Leuven. Hun tragikomische animatiefilm ‘Wildebeest’ werd bekroond met de eerste prijs.

Linda Van Goethem en Jurgen De Troyer vormen een koppel: zij een ronde dame met weinig conditie, hij een gespierde macho met een liefde voor survivalprogramma's. Al jaren dromen ze ervan om de reis van hun leven te maken. Wanneer ze eindelijk het nodige spaarpotje bijeen hebben en samen op safari vertrekken, gebeurt er iets verschrikkelijks: ze raken geïsoleerd van de groep en moeten zich redden in de gruwelijke, wilde natuur. Dat is in enkele zinnen het scenario van Wildebeest, van Aalstenaars Matthias ‘MAT’ Phlips (35) en Nicolas Keppens (28).

Op het Internationaal Kortfilmfestival in Leuven haalden ze zaterdag goud. Wildebeest is ook geselecteerd voor het Anima-festival in Brussel.

Phlips is bekend als cartoonist en illustrator van onder meer de figuur Daniël in De Standaard Weekblad. Keppens, die al enkele kortfilms geregisseerd had, is dan weer de krak in animatie en audiovisuele kunsten. hij vertaalde de gemeenschappelijke ideeen naar het scherm. Ze ontmoetten elkaar op een trouwfeest en er kwam een creatief project van.

“We hadden drie scenario's in gedachten voor een kortfilm”, vertelt Phlips. “Ofwel zou het een safari worden, een cruise of een wintersportvakantie. Het werd het eerste omdat we onze figuren dan met dieren konden laten interageren. De menselijke kantjes komen heel erg snel naar boven.”

De kortfilm van negentien minuten lang werd door beiden geschreven en geregisseerd, voor de uitwerking werd samengewerkt met productiehuis Animal Tank. Daarna plaatse Keppens de animaties in op YouTube gevonden beelden, die ze van de documentairemakers konden kopen.

Dierengeluiden

Het duo won met de eerste prijs een geldprijs van duizend euro, de distributie van de film en een harde schijf. “De prijs is fantastisch, want we deden eigenlijk mee voor de fun”, zegt Phlips. “Dit geeft zeker goesting in meer, maar er zijn nog geen plannen.”

Weetje: alle dierengeluiden maakten ze volledig zelf. De stemmen van Linda en Troyer worden ingesproken door Chris Boni en Sam Louwyck.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio