Baba Yega verovert nu ook Duitsland: “Nog straffer dan in Belgium’s Got Talent”

Foto: Belgium’s Got Talent

Een gigantische fanbase in Vlaanderen, een zaalshow, volgend jaar een film: hun laatste talentenjacht legde Baba Yega alles­behalve windeieren. Dat trucje wil de buitenaardse dansbende nog eens fijntjes overdoen buiten de landsgrenzen.

Na het goud in Belgium’s Got Talent zitten de Baba’s nu ook op winstkoers in de Duitse tegenhanger Das Supertalent. Afgelopen zaterdag kregen ze er de golden buzzer, een rechtstreeks ticket naar de ­finale, van het Amerikaanse jurylid Bruce Darnell. “Ik weet niet wat het was of wie ze juist zijn, maar ik vond het fantastisch”, zei die. “Een geweldig compliment”, zegt Baba Yega-manager Bjorn Wendelen. “Eerst had het publiek ons naar de halve finale gestemd, en dan krijgen we plots die golden buzzer, net als in Belgium’s Got Talent. Dan zie je dat Vlaanderen geen toevalstreffer was. Ook in het buitenland slaat Baba Yega aan.”

De groep werd uitgenodigd door de zender RTL, één van de grootste omroepen van Duitsland, om deel te nemen aan Das ­Supertalent. “We gingen zonder verwachtingen of ambities naar daar, het ging ons echt niet om de winst. Wel wilden we onze nieuwe act uitproberen. Die is nog groter dan wat we deden in Belgium’s Got Talent. Meer ­visuals, nog meer acrobatie, vuurwerk, … En kijk, nu zitten we komend weekend in de finale. Dit is een droom.” Het is niet de eerste keer dat Baba Yega op bezoek mag in een ander land. Ze traden al op in de tv-show Het Brein van Nederland, werden gevraagd om een Formule 1-race warm te dansen in de VS en kregen ook aanbiedingen uit Frankrijk en Engeland. “Dankzij YouTube worden we wereldwijd ­gevolgd. De Baba’s komen natuurlijk van een andere planeet, dus ze zijn niet landgebonden. Misschien doen ze het daarom zo goed in het buitenland.”

Met gemiddeld meer dan 3 miljoen kijkers is Das Supertalent het op één na best bekeken zaterdagavondprogramma in Duitsland. Ook dat kan internationale deuren openen.

Zaterdag staat Baba Yega om 20.15 uur in de grote finale van Das Supertalent op RTL. Op 28 maart komt bij ons hun eerste film uit.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees