Italiaan vernietigend over Brussels Airport na sneeuw: “Het lijken wel de middeleeuwen”

Italiaan vernietigend over Brussels Airport na sneeuw: “Het lijken wel de middeleeuwen”

Volgens de Italiaan stond een rij van 250 meter voor de infobalie. Foto: Stefano Campolo

Stefano Campolo moest maandag een vlucht halen op Zaventem. Maar door de sneeuw liep alles daar in het honderd. De Italiaan is niet te spreken over de aanpak van de luchthaven. “Dit weer werd algemeen verwacht en toch lieten ze zich blijkbaar verrassen.”

Campolo schreef gisteravond op de website Gli Stati Generali zijn frustraties van zich af, na uren op de luchthaven gewacht te hebben op informatie die niet kwam, en nog eens urenlang zonder succes aan de telefoon gehangen te hebben met het callcenter van Brussels Airport. “Op het moment van schrijven weten we nog steeds niet of we zullen kunnen vertrekken en wanneer.”

“Het was zo algemeen verwacht en voorspelbaar, maar de vijf centimeter sneeuw heeft blijkbaar Zaventem verrast, de belangrijkste en drukste luchthaven van Europa.”

Tegenstrijdige informatie

Campolo is vooral niet te spreken over het gebrek aan duidelijke informatie. De Italiaan beschrijft hoe alles rond 9.45 uur stilviel. “Een paar honderd passagiers die al in hun vliegtuig gestapt waren, bleven aan boord, drie en een half uur wachtend op het groene licht dat nooit is gekomen. De duizenden in de terminals wachtten, met tegenstrijdige informatie of zelfs totaal geen idee van wat er gebeurt.”

De informatieborden bleven vertrekkende vluchten tonen alsof alles normaal is. “Terwijl de luidsprekers de sluiting van het vliegveld aankondigen door de sneeuw, herhaalt een assistent aan de gate van de vlucht naar Milaan dat de luchthaven elk moment weer zijn bezigheden kan hervatten. Dit terwijl tegelijkertijd op de lokale informatiesite wordt opgeroepen om niet naar het vliegveld te gaan. De website geeft echter slechts een paar vertragingen aan. En eerlijk gezegd, vijf centimeter sneeuw op de grond is verre van zware sneeuwval. Zelfs voor Brussel.”

(Lees verder onder de foto)

Italiaan vernietigend over Brussels Airport na sneeuw: “Het lijken wel de middeleeuwen”
Foto: Stefano Campolo

“Is dit echt Europese hoofdstad?”

De man trok na vier uur op de luchthaven – waar volgens hem nergens werknemers te bespeuren waren, behalve aan het einde van een rij van 250 meter lang naar de informatiebalie – dan maar de stad in om er in een hotel te gaan overnachten. Verbijsterd door de “onbekwaamheid om een voorspelbare en heel matige weercrisis aan te pakken” en door “het gebrek aan hulp voor klanten, die met miljoenen per jaar komen”.

Hij bleef vanuit zijn hotelkamer proberen de klantendienst te bereiken, via telefoon, via Twitter. Zonder succes. “Dit lijkt wel een predigitale stad”, die “meer doet denken aan de middeleeuwen” dan aan een Europees Washington. Is dit echt de Europese hoofdstad? “De avond valt. De paar centimeters sneeuw die de stad bedekten zijn gesmolten tot een modderig moeras. Het moeras waarin Brussel en zijn manier van werken en infrastructuur zitten, is veel dieper dan van een paar centimeter sneeuw.”

Problemen nog niet voorbij

De problemen op de luchthaven lijken overigens ook vandaag nog niet van de baan. Reizigers moeten opnieuw rekening houden met vertragingen en annuleringen als gevolg van het winterweer, deelt de luchthaven mee via zijn website.

Brussels Airport raadt passagiers aan om regelmatig de status van hun vlucht te controleren. Ook adviseert ze contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees