Verwaarloosd hondje dat gered werd, is vermist: “Help ons, ze overleeft de kou niet”

Verwaarloosd hondje dat gered werd, is vermist: “Help ons, ze overleeft de kou niet”

Foto: vzw Sophie’s Angels

Kontich / Edegem / Mortsel / Boechout -

Al jaren zet vzw Sophie’s Angels zich in voor verwaarloosde en mishandelde hondjes. Zo heeft de organisatie ook Rosa gered, die in een plastic zak gevonden werd in Roemenië. Sinds twee weken is ze in ons land. Maar vorige week ontsnapte het hondje uit een weide in Edegem.

Rosa is een straathondje dat ongeveer zo groot is als een Jack Russell. Ze is roodbruin van kleur en heel bang. Intussen zijn er al meldingen van mensen die haar gespot hebben rond Hove, Boechout, Edegem en Mortsel. Zondagavond werd ze voor het laatst gezien in Kontich.

“Wij zijn radeloos en hebben echt hulp nodig”, zegt Ann-Sophie van vzw Sophie’s Angels aan ATV. “Ze was al zo mager en nu met de koude en de sneeuw wordt het gevaarlijk. Mensen die haar zien, kunnen de politie bellen of bellen naar Sophie’s Angels via het nummer 0485 225 122.”

De organisatie raadt iedereen aan om het dier niet zelf te benaderen, maar wel onmiddellijk iemand op te bellen. “Ze laat zich niet vangen en zal bijten om zichzelf te verdedigen”, klinkt het.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees