Minder ongevallen door sneeuw in Gent, maar 'te gevaarlijk' om huisvuil op te halen

Minder ongevallen door sneeuw in Gent, maar 'te gevaarlijk' om huisvuil op te halen

Foto: Frederiek Vande Velde

Gent - Hoewel het verkeer maandag helemaal in de soep draaide in Gent door een dik pak sneeuw, telde de politie minder ongevallen dan op een doorsnee dag, zo'n 31. En slechts één iemand raakte daarbij gewond.

Hoe vreemd het ook klinkt, tijdens de zware sneeuw- en mobiliteitsdag maandag telde de Gentse politie minder verkeersongevallen dan op een gemiddelde dag.

“Tussen 6 en 17 uur werden 31 ongevallen geregistreerd met stoffelijke schade”, zegt de politiewoordvoerder. “En maar één met lichamelijke schade. Dat is minder dan gewoonlijk.” De oorzaak moet wellicht worden gezocht in het feit dat iedereen traag reed, of stilstond.

Een nuance is wel dat niet alle valpartijen bij de politie worden gemeld. Iemand die uitglijdt met de fiets of te voet en in het ziekenhuis beland zonder tussenkomst van de politie, komt niet in de politieregistraties terecht.

‘Te gevaarlijk’ voor ­huisvuil

Afvalinterocmmunale Ivago oordeelde maandag wel dat het te gevaarlijk was om haar ploegen de baan op te sturen. “We willen onszelf en andere weggebruikers niet in gevaar brengen door wegglijdende huisvuilwagens.” Rond 11 uur werd de ophaalronde stopgezet.

Een vijftigtal afvalploegen en alle reinigingsploegen werden binnengeroepen. Ook dinsdag rijden de ophalers niet uit en blijven recyclageparken dicht in Gent.

Volvo en Ikea plat

De zware sneeuwval - Gent kreeg volgens weerstations samen met West-Vlaanderen het dikste pak sneeuw te verwerken - speelde maandag ook de bedrijven in gent parten. 

Volvo Car werd stilgelegd. Doordat het verkeersknooppunt op de Kennedylaan (R4) niet ijsvrij was gemaakt en enkele vastgereden vrachtwagens de toegang blokkeerden, kon een deel van het personeel Volvo Car niet bereiken.

Ook heel wat leveranciers konden niet tijdig onderdelen leveren. De directie schrapte daarom de namiddagshift. Hierdoor werden 300 auto’s minder geproduceerd. Aan de avondploeg werd gevraagd om wel te komen.

Ikea, bij Flanders Expo, sloot maandag om 16 uur wegens de “moeilijke bereikbaarheid”.

Citadelpark

Het was er feeëriek maar uit veiligheidsoverwegingen sloot de politie maandagmiddag took een tijdlang het Citadelpark af. “Er waren meldingen van takken die het begaven onder het gewicht van de sneeuw”, klinkt het. “Sommige takken braken af.” Gevaarlijk voor wandelaars, dus

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio