Celebs

Jimmy Kimmel geeft emotionele speech met ziek zoontje op de arm

Jimmy Kimmel verscheen in de jongste aflevering van zijn talkshow 'Jimmy Kimmel Live!' met zijn acht maanden oude zoontje Billy op de arm. Het werd een emotioneel moment, want het jongetje onderging nog maar een week geleden met spoed een tweede hartoperatie. Net daarom wou de talkshowhost een lans breken voor de sociale zekerheid.

Al veertien jaar lang presenteert Jimmy Kimmel zijn komische talkshow 'Jimmy Kimmel Live!', maar vorige week werd zijn plaats ingevuld door onder meer Chris Pratt en Melissa McCarthy. Hij was afwezig omdat hij bij zijn zoontje wou zijn, dat voor de tweede keer onder het mes moest gaan omdat hij hartafwijking heeft. Maar hij keerde terug met de kleine Billy op zijn arm en greep de gelegenheid aan om een emotionele oproep te doen.

"Geen enkele ouder zou ooit de beslissing moeten nemen of ze het zich kunnen veroorloven om het leven van hun kind te redden", klonk het onder meer. Daarmee doelde hij op de afschaffing van het Amerikaanse Children’s Health Insurance Program en riep hij kijkers op om politici te dwingen hun verantwoordelijkheid te nemen. "Ik wil dat je weet dat ik mijn zoon gebruik om dit probleem aan te kaarten. Mijn familie heeft een ziekteverzekering en wij hoeven niets te vrezen, maar heel wat andere mensen wel."

Bronzen medaille

Daarna vestigde hij opnieuw de aandacht op zijn zoontje, dat opmerkelijk rustiger bleef dan zijn papa die meermaals de tranen in zijn ogen voelde opwellen. "Met Billy gaat alles trouwens prima. Hij moet nog één operatie ondergaan. En dit is geweldig: een week geleden werd hij geopereerd, maar ze voorspellen dat hij minstens een bronzen medaille zal halen op de Olympische Spelen in 2036."

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees