Scholieren in zak en as na plots gewijzigde dienstregeling: “Wij komen te laat op het examen”

Rumst -

In Rumst zijn scholieren die het openbaar vervoer gebruiken, sinds maandag niet te spreken over de wijziging van de dienstregeling. Volgens hen is er door vervoersmaatschappij De Lijn niet tijdig gecommuniceerd, waardoor ze te laat op hun examens aankomen. “Wij wisten hier niets van”, zeggen de scholieren aan atv.

Aan de bushalte in Rumst wachten dagelijks scholieren op buslijn 555 richting Lier station. Tot vorige week vertrok de bus er om 7.50 uur, sinds maandag is het vertrekuur veranderd naar 8.15 uur.

Iets wat de reizigers mateloos irriteert, met onder meer scholieren die in Duffel naar school gaan te laat komen op hun examens. “Ze zouden rond 8.30 uur in Duffel aan het treinstation aankomen, maar met het verkeer lukt dat toch sowieso niet waardoor ze alle dagen hopeloos te laat zijn op school”, zegt een bezorgde ouder. “Ze konden op zijn minst een papier ophangen aan de stelplaats met de mededeling dat de uren zijn veranderd, maar dat is dus ook niet het geval. Je betaalt jaarlijks de prijs voor een abonnement maar daar kunnen mijn kinderen geen gebruik meer van maken. ”

“Vervelend”

Ook de scholieren zelf zijn niet te spreken over de wijziging. “Wij wisten maandag niets van de nieuwe uren. Hierdoor zijn wij tien minuten te laat gekomen op ons examen, omdat de uren veranderd zijn zonder iets te zeggen tegen ons. Vervelend, want we hadden minder tijd om het examen af te werken.”

De Lijn heeft voorlopig nog niet gereageerd.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio