Sofie De Vuyst komt weer boven water: “Omloop Het Nieuwsblad wordt mijn grote heroptreden”

Sofie De Vuyst komt weer boven water: “Omloop Het Nieuwsblad wordt mijn grote heroptreden”

Foto: Photo News

Het was lange tijd stil rond de figuur van Sofie De Vuyst. De renster uit Herzele heeft er een lang herstel opzitten na haar zware val op training in juni. “Ik ben nog volop aan het revalideren maar ik kijk al uit naar mijn eerste koers”.

En die eerste wedstrijd wordt de Omloop Het Nieuwsblad op 24 februari van volgend jaar. Een nieuwe editie die verschilt met de wedstrijden van de voorgaande jaren want net als bij de mannen starten ook de vrouwen aan het SMAK in Gent en wordt de aankomststreep in Ninove getrokken.

“Dit wordt voor mij om meer dan één reden een heel speciale koers. In de eerste plaats omdat het de eerste wedstrijd zal worden na zowat acht maanden inactiviteit. Het was niet de leukste periode maar de revalidatie loopt momenteel vlot. Daar trek ik me ook op mentaal vlak aan op. Bij de kiné maak ik vooruitgang en de laatste scans van zo’n twee weken geleden waren ronduit positief. Het komt er nu vooral op aan om de komende weken hard te blijven doorwerken en dan moet ik er in de Omloop kunnen bij zijn”, vertelt Sofie De Vuyst die ook tevreden is met het nieuwe parcours.

“Op mijn trainingswegen”

“Nog meer dan vroeger wordt de wedstrijd verreden op mijn trainingswegen. De Berendries, Valkenberg en Ten Bosse zijn hellingen die ik vaak doe op training. Ook de finale met de Muur en de Bosberg spreekt me zeker aan. De Muur zal volgens mij een cruciaal punt worden. Je mag gerust stellen dat ik een grote fan ben van het nieuwe parcours” gaat de 30-jarige wederhelft van profrenner Bart De Clercq verder.

Vooraleer de heuvelzone wordt aangedaan, passeert de Omloop ook in Hillegem en Herzele. “Ook dat is speciaal. Ik ben opgegroeid in Hillegem - mijn ouders zijn er nog altijd woonachtig - en zelf woon ik met Bart al en tijdje in Herzele. We passeren niet langs ons huis maar toch wel heel kortbij. Dat alles maakt dat het voor mij in 2018 sowieso een speciale editie wordt. Een openingsklassieker om nu al naar uit te kijken”.

Sofie De Vuyst blijft ook volgend seizoen de UCI-ploeg Lares-Waowdeals, die volgend jaar wel in een andere benaming zal te bewonderen vallen met Van Eyck Sport als tweede hoofdsponsor naast een voorlopig nog onbekende eerste hoofdsponsor -, trouw. “Door mijn val kon ik me vorig seizoen maar weinig in de belangstelling rijden. Ik ben het mijn ploeg verschuldigd om dat komend jaar zoveel mogelijk proberen goed te maken”.

Corrigeer