Chileense inbrekers krijgen celstraffen tot vier jaar

Antwerpen -

Drie leden van een Chileense inbrekersbende hebben dinsdag celstraffen tot vier jaar gekregen. Ze pleegden in wisselende samenstelling zeven inbraken en vier pogingen daartoe in residentiële wijken. Voor een vierde lid, die enkel veroordeeld werd voor bendevorming, was twee jaar cel weggelegd.

Claudio F.P. (38) werd op 7 april gearresteerd na een poging tot inbraak in de Bisschoppenhoflei in Brasschaat. Hij reed met een gehuurde Audi, die al eerder in de buurt was opgemerkt. De man had twee gsm’s op zak. Met een van de toestellen had hij vlak voor zijn arrestatie nog naar Patricio C.B. gebeld, wellicht om hem te waarschuwen. Het andere toestel was van David C.V. en daarop werden verschillende luchtfoto’s van residentiële wijken in heel België aangetroffen.

Het telefonie-onderzoek met zendmastbepaling kon de bende linken aan zeven inbraken en vier pogingen daartoe. De feiten werden tussen 22 maart en 7 april gepleegd in Brasschaat, Schoten, Schilde, Kapellen en Knokke. De buit bestond telkens uit onder andere dure juwelen, designerhandtassen, zonnebrillen en cash geld.

De beklaagden hadden zich met drie huurwagens verplaatst. Carlos R.R. was een van de auto’s mee gaan terugbrengen en had een andere mee opgehaald. Hij wordt niet vervolgd voor de inbraken, maar maakte wel deel uit van de bende.

Claudio F.P. was de enige beklaagde die aanwezig was op het proces. Zijn advocaat had voor zes feiten de vrijspraak gevraagd, omdat zijn cliënt pas op 29 maart in Frankrijk geland was. De stempels in zijn paspoort bevestigden dat. Gelet op zijn minder zware aandeel in de feiten, kreeg hij drie jaar cel. Patricio C.B. en David C.V. werden tot vier jaar cel veroordeeld en Carlos R.R. kreeg twee jaar cel voor bendevorming. De drie lieten verstek gaan en de rechtbank beval hun onmiddellijke aanhouding.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio