Celebs

‘Temptation’ Rosanna toont hoe ze vroeger vocht tegen anorexia

‘Temptation’ Rosanna toont hoe ze vroeger vocht tegen anorexia
De Nederlandse Rosanna Voorwald (24), die we leerden kennen in het vorige seizoen van ‘Temptation Island’, heeft vandaag een gestroomlijnd lichaam door het vele fitnessen. Dat was ooit anders, zo blijkt uit een aangrijpende foto op haar Instagram. De blondine vocht jaren tegen anorexia.

Op haar dieptepunt woog Rosanna, nog steeds gelukkig samen met haar spierbundel Niels, amper 36 kilogram. “Zeven jaar lang heb ik gevochten tegen anorexia. Mijn leven bestond uit het bezoeken van ziekenhuizen, klinieken en veel therapie”, schrijft ze bij een compilatiefoto. Het linkse beeld toont een onrustwekkend magere Rosanna, het rechtse toont hoe ze vandaag is.

“Mijn laagste gewicht was 36 kilogram. Ik herinner me die dag nog heel goed. Ik ging naar het ziekenhuis voor een controle en de arts zei dat mijn hart in winterslaap was. Ik kon elk moment dood gaan. Al die jaren heb ik gestruggled om beter te worden...”, staat er nog.

En dat is de vrouw, die zich playmate mag noemen, gelukt. “Eindelijk vond ik een balans. Ik ben gezond gaan eten en beginnen sporten. Nu weeg ik 65 kilogram en ben ik super gelukkig. Ik gun niemand deze erge ziekte”, schrijft ze erbij om andere vrouwen te waarschuwen voor de gevaarlijke gevolgen van een eetstoornis.
 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees