Celebs

Achter het masker van de nieuwe Chewbacca schuilt deze knappe acteur

Achter het masker van de nieuwe Chewbacca schuilt deze knappe acteur

Foto: Star Wars

Goed nieuws voor wie zich afvraagt welke man zich schuilhoudt achter het Chewbacca-masker in de nieuwste ‘Star Wars’-film. Het is de Finse acteur Joonas Suotamo en hij ziet er niet onaardig uit, zo blijkt.

Joonas Suotamo (31) is 2,09 meter groot en verdiende vroeger de kost als basketbalspeler, maar in 2014 ruilde hij zijn loopbaan in voor een carrière op het witte doek. Hij deelt sinds ‘The Force Awakens’ de rol van ’s werelds populairste wookie Chewbacca met de 73-jarige ‘Star Wars’-ster Peter Mayhew en is dus meestal volledig onherkenbaar. Maar op de rode loper van de ‘The Last Jedi’-première in Los Angeles liet hij het masker thuis en verscheen hij strak in het pak.


Vanaf mei is de pluizige rol helemaal voor Suotamo. “Sinds 2014 maak ik deel uit van een groep creatieve mensen, maar ik heb er niet veel over gezegd. Na 3,5 jaar voel ik dat de tijd rijp is om het nieuws bekend te maken”, schrijft hij bij een foto tussen andere ‘Star Wars’-acteurs die te zijn in de nieuwste trilogie. Moge de brul van Chewbacca blijven weerklinken”, scheef hij erbij.
 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees